Select Page

Razstava fotokrožkaEnote 4. armade Narodnoosvobodilne vojske Jugoslavije so skupaj z istrskimi partizani 7. maja pred 70. leti osvobodile mesto Ilirska Bistrica. Ta dan si je Krajevna skupnost Ilirska Bistrica izbrala za svoj krajevni praznik.

Člani fotokrožka Gimnazije Ilirska Bistrica so v okviru prireditve ob krajevnem prazniku in 70. obletnici osvoboditve mesta Ilirska Bistrica, ki je potekala v četrtek, 7. maja, v mestni knjižnici, pripravili razstavo fotografij z naslovom »Moje mesto pod soncem«. Z naslovom so hoteli spomniti na naslov znanega slovenskega zgodovinskega romana Pod svobodnim soncem, ki ga je napisal slovenski pisatelj Fran Saleški Finžgar in ki govori o času svobode slovanskih ljudstev ter budi narodno zavest. Hkrati naslov razstave pove, da je Ilirska Bistrica naše mesto, mesto našega bivanja, in da smo si tu našli svoj prostor pod soncem.

Razstava fotografij fotokrožka Gimnazije Ilirska Bistrica, ki bo v Knjižnici Makse Samsa na ogled do ponedeljka, 18. maja, je nastala pod mentorstvom Marka Vidmarja.

Galerija fotografij z otvoritve razstave.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 24)
Dostopnost