Select Page

Filozofija

Za UNESCO-v dan prijateljstva do modrosti

Na Gimnaziji Ilirska Bistrica so dijaki 4. letnika gimnazije izdelali likovne, besedne in druge stvaritve, ki izražajo njihove lastne razmisleke o umetni inteligenci in življenju v času robotov in transhumanizma.

Prevodi video prispevkov s filozofsko tematiko

Dijaki zaključnega letnika gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica v okviru pouka filozofije pod mentorstvom prof. Gorazda Brneta prevajajo video prispevke s filozofsko tematiko.

Tako smo obeležili UNESCO-v dan prijateljstva do modrosti

Organizacija osrednjega dogodka, ki je potekal v četrtek, 21. novembra, v Dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru, je bila rezultat tvornega sodelovanja med Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru, Filozofsko in Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO, Pedagoškim inštitutom, Slovenskim filozofskim društvo, Gimnazijo Ilirska Bistrica in Društvom Jasa.

Postati moraš popoln

Plamer, D. (1995): Ali središče drži? Uvod v zahodno filozofijo [prevedli Mišo Dačič, Alenka Hladnik, Marjan Šimenc]. Ljubljana: DZS. 7. Poglavje: Postati moraš popoln, str. 21, 22 in 286-335.


(Število obiskov: 17)