Select Page

Šolski center Postojna je uspešno izvedel podjetniški tabor za dijake 1. letnika (1. R/IB in 1. T), ki je potekal v Murski Soboti med 19. in 21. junijem 2024. Tabor je bil namenjen razvoju podjetniških veščin in obogatitvi izobraževalnega programa s praktičnimi izkušnjami.

Prvi dan:

Dijaki so se ob 7.00 zjutraj z avtobusom odpravili izpred šole in se po postankih na vmesnih postajah ob 11.30 pripeljali v Prekmurje. Po kosilu v CŠOD Murska Sobota so obiskali Srednjo ekonomsko šolo Murska Sobota, kjer so se najprej udeležili predavanja o bontonu, nato pa sodelovali v podjetniških delavnicah pod vodstvom Društva podjetniška akademija. Večer so zaključili z večerjo in druženjem, kar je dijakom omogočilo, da se med seboj bolje spoznajo in povežejo.

Drugi dan:

Po zajtrku ob 7.30 so dijaki raziskovali znamenitosti Pomurja. Udeležili so se aktivnosti »pobeg iz mesta«, obiskali podeželsko čokoladnico Passero, kjer so degustirali čokoladne pralineje, ter lončarsko vas v Filovcih. Obiskali so tudi Sabolovo domačijo v Mali Polani, kjer so poskusili marmelado in bučna semena. Popoldne so preživeli v Termah 3000, kjer so uživali v kopanju, igranju odbojke na mivki in sproščanju v senci visokih dreves.

Tretji dan:

Po zajtrku so se dijaki odpeljali do Lendave, kjer so se povzpeli na razgledni stolp in uživali v prečudovitem razgledu. Nato so obiskali Bukovniško jezero, kjer so v Pustolovskem parku preizkusili svoje motorične spretnosti. Po kosilu so se odpravili proti domu in se v Postojno vrnili v poznih popoldanskih urah.

Podjetniški tabor je bil za dijake izjemno dragocena izkušnja, saj so poleg novih znanj na področju podjetništva in bontona imeli priložnost raziskovati kulturne in naravne znamenitosti Pomurja. Poleg tega je bilo druženje izjemno pomembno, saj je omogočilo dijakom, da se še bolj povežejo med seboj in ustvarijo trdnejše vezi v razredu.

Hvala vsem, ki so prispevali k uspešni izvedbi tabora in dijakom omogočili nepozabno izkušnjo.

Galerija slik


(Število obiskov: 37)
Dostopnost