Select Page

V petek, 27. novembra 2015, smo se dijaki podjetniškega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica zgodaj zjutraj, okrog 5.30 ure, odpravili v Ljubljano na ogled institucij, ki se ukvarjajo z multimedijsko tehnologijo, saj nas multimedijska stroka zanima.

IMG_0607Prva postojanka je bil Radio 1, kjer smo si ogledali jutranjo oddajo, ki jo vodijo Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak. Na radijski postaji smo se spoznali z delom na radiu in z vizijo tega medija v prihodnosti. Predstavitev Radi 1 je vodila Nina Luin. Videli smo pa smo tudi veliko drugih znanih radijskih obrazov oz. glasov.

Zatem smo se odpravili na RTV SLO. Tam smo si ogledali snemalne studije, montažne sobe, produkcijske sobe in veliko drugih studijev na RTV-ju. Ogledali smo si tudi snemanje oddaje Dobro Jutro v živo. Nekaj smo izvedeli tudi o zgodovini televizije in si ogledali razstavo starih naprav in radiotelevizijske tehnike. Za zanimivo in poučno vodenje ogleda se zahvaljujemo Francu Ravnikarju.

Nato smo odhiteli še na Planet TV, kjer smo si ogledali njihove prostore. Predstavili so medijske poklice in kaj se pri določenem poklicu dela. Ogledali smo si tudi studio, v katerem se snemajo vse pomembnejše oddaje. Ogledali samo si, kako snemajo Kmetijo “brez cenzure” in tako spoznali Jasno Kuljaj in Denisa Toplaka. Za zelo zanimivo predstavitev TV prostorov se zahvaljujemo Danielu.

Ko smo končali ogled Planet TV-ja, smo se odpočili v prostorih Ustvarjalnika, našega matičnega “podjetniškega peskovnika”. Prostori so zelo zanimivi in v njih smo se kar hitro počutili domače.

Spočiti smo se odpravili še na zadnji ogled, ogled SAE inštituta. Tam smo si ogledali studio in izvedeli veliko novih stvari, kako in na kakšen način se producira, snema in izvaja glasba. Za ogled SAE inštituta se zahvaljujemo Atoniu Križniču.

Dijaki podjetniškega krožka se zahvaljujemo našemu mentorju Nejcu Konjeviču za tako super in zabaven dan, ki ga ne bomo pozabili še dolgo. 😀

Galerija slik.

Luka Poženel, 1. R


(Število obiskov: 27)
Dostopnost