Select Page

Župančičeva frulica je srečanje mladih pesnikov in deklamatorjev s sedemindvajsetletno tradicijo.

Župančičeva frulica 2017 bo potekala v treh kategorijah:

  • Osnovnošolski deklamatorji (učenci druge triade osnovnih šol oz. stari od 10 do 12 let),
  • Osnovnošolski pesniki (učenci tretje triade osnovnih šol oz. stari od 12 do 15 let),
  • Srednješolski pesniki (dijaki srednjih šol oz. stari od 16 do 19 let).

K sodelovanju vabimo učence in dijake vseh slovenskih in zamejskih šol, da se preizkusijo v svojih pesniških in govornih sposobnostih!

Prispele pesmi mladih pesnikov bo ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših pesnikov. Nastope deklamatorjev bo na izbranih slovenskih osnovnih šolah ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših deklamatorjev.

Obe komisiji bosta izbrali najboljše mlade pesnike in deklamatorje, ki se bodo predstavili na sklepni prireditvi, ki bo predvidoma v četrtek, 8. junija 2017, ob 11. uri v Kulturnem domu Črnomelj.

Najboljša mlada pesnika (osnovnošolski in srednješolski) bosta prejela glavno nagrado – Župančičevo frulico za leto 2017. Najboljši deklamator bo prejel glavno nagrado – Pastirski rog (simbol govorništva) za leto 2017.

Razpisna dokumentacija je dostopna TUKAJ in na www.zik-crnomelj.eu/sl/kultura/zupanciceva-frulica/. Prijavnica je dostopna TUKAJ.

Več informacij o Župančičevi frulici 2017 dobite na tel. +386 (0)7 30 61 390 (Tadej Fink – organizator projekta) ali elektronskem naslovu: zupanciceva.frulica@zik-crnomelj.si

 


(Število obiskov: 34)
Dostopnost