Select Page

Na ŠC Postojna in Gimnaziji Ilirska Bistrica je v petek, 27. 9. 2013, potekalo šolsko tekmovanje iz znanja logike.

Tekmovanja se je udeležilo 120 dijakov, ki so dosegli naslednje rezultate:

  1. V kategoriji 1. letnikov je tekmovalo 37 dijakov. Prvo mesto je osvojila Manca Kožnik iz 1. B razreda, drugo uvrščena je bila Tinkara Žitko iz 1. A, tretji pa je bil Matej Fajdiga iz 1. R/IB.
  2. V kategoriji 2. letnikov je tekmovalo 39 dijakov. Prvo mesto osvojila Katarina Černač iz 2. A razreda, drugo uvrščena je bila Maša Strašek iz 2. B, tretja pa je Barbara Škrlj iz 2. A/IB.
  3. V kategoriji 3. letnikov je tekmovalo 12 dijakov. Prvo mesto je osvojil Sašo Mlinar iz 3. B razreda, drugo uvrščena je bila Tajda Tornič iz 3. C, tretja pa je Matej Zalar prav tako iz 3. C.
  4. V kategoriji 4. letnikov je tekmovalo 32 dijakov. Prvo mesto osvojil Grega Morano iz 4. A/IB razreda, drugo uvrščena je bila Staša Frank iz 4. A/IB, tretji pa je Matej Melink iz 4. H.

Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 9. 11. 2013, v Ljubljani so se uvrstili vsi prvouvrščeni v svojih kategorijah. Dobitnike bronastih priznanj organizatorji še niso določili, bodo pa prof. matematike dobitnike sporočili takoj, ko dobimo informacijo s strani ZOTKS.

Vsem tekmovalcem ob njihovih uspehih iskreno čestitamo.

Aktiv matematikov


(Število obiskov: 24)
Dostopnost