Select Page

Zavod BETAV ponedeljek, 23. decembra 2013, se bodo dijaki/nje 2. A/IB oddelka udeležili regijskega srečanja šol primorske regije v Ajdovščini, kjer bo potekala simulacija delovanja Evropskega parlamenta, v kateri bodo dijaki/inje 2. A/IB oddelka tudi aktivno sodelovali.

Odhod avtobusa bo ob 9.00 uri izpred Gimnazije Ilirska Bistrica. Dijaki/inje, ki so naročeni na šolsko malico, le-to prevzamejo ob 8.50 uri pred odhodom avtobusa. Spremljevalki sta prof. Dolores Sitar in prof. Mojca Ota.

Opis regijskega dogodka:

EU parlamentPo 3 skupine dijakov/inj iz primorske regije se bodo med sabo pomerile v simulaciji delovanja Evropskega parlamenta. Simulacija poteka na vnaprej določeno temo, ki so si jo izbrali predstavniki dijakov/inj sodelujočih razredov, na osnovi predloga dokumenta, ki ga pripravi organizator in izvajalec regijskega dogodka.

Na simulaciji bodo mladi obravnavali aktualna vprašanja in potrdili dokument (v obliki resolucije, mnenja, odziva), s katerim bodo podali svoj odziv na obravnavno temo. Istočasno bo potekalo tekmovanje za najboljši slogan za udeležbo mladih na volitvah.

Najboljša skupina dijakov/inj na regijski simulaciji 30. januarja 2014 potuje na Evrošolo, vseevropsko simulacijo v Strasbourg.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 23)
Dostopnost