Select Page
V tednu od 22. do 26. februarja 2016 so na Gimnaziji Ilirska Bistrica v okviru prostovoljskega projekta Simbioz@ potekale brezplačne delavnice računalniškega in internetnega opismenjevanja, ki jih šola vsako leto organizira za vse, ki so željni osnov računalništva in uporabe interneta. Tokrat smo pripravili dve skupini, in sicer skupino, ki je spoznavala osnove računalništva in uporabe interneta, ter skupino, ki je že razpolagala z osnovnim znanjem in si je želela več znanja, tj. naprednejšo uporabo računalnika in interneta. Udeleženci so se razdelili v skupini glede na predznanje.

 DSC_0816

Prva skupina, ki je štela 23 udeležencev, je spoznavala osnove Microsoft Word-a, spleta, e-pošte, skočili so tudi na Facebook in podrobneje spoznali pametne mobilne naprave. Druga skupina se je dotaknila naprednejših računalniških in internetnih tem, kot so prenos glasbe s spleta, izdelava kolaža iz slik, kopiranje datotek na USB ključek, naročanje slik preko spleta in drugo.

Vsi udeleženci so pokazali veliko zanimanje. Upamo, da nas spet obiščejo na naslednjih Simbiozinih delavnicah.

Pohvale gredo tudi vsem dijakom prostovoljcem, ki so v svojem prostem času pomagali udeležencem pri prvem stiku z računalnikom.

Fotogalerija.

Inge Šajn


(Število obiskov: 24)
Dostopnost