Select Page

V sredo, 6. julija 2022, so se na Gimnaziji Ilirska Bistrica zbrali maturanti 10. generacije programa tehnik računalništva na podelitvi spričeval spomladanskega roka poklicne mature 2022 in tako zaključili štiriletno srednje strokovno izobraževanje. Maturitetna spričevala maturantov, ki zaradi udeležbe na maturantskem izletu niso bili prisotni na podelitvi, so prevzeli njihovi starši.

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 20 dijakov programa tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 19 dijakov oziroma 95 %. Uspešnost letošnje generacije maturantov programa tehnik računalništva je tako nad slovenskim povprečjem, ki znaša 91,29 %. Povprečno število zbranih točk je bilo 16,79, kar je prav tako nad slovenskim povprečjem, ki znaša 15,69 točke. Najuspešnejši med maturanti je bil Nace Peric, ki je dosegel 22 točk in s tem pridobil laskavi naziv »zlati maturant«. Za boro 1 točko se je naziv »zlati maturant« izmuznil dvema dijakoma, to sta Klemen Boštjančič in Martin Prosen, ki sta zbrala 21 točk. Gašper Novak pa je dosegel odličnih 20 točk. Gašper Novak, Nace Peric in Urban Ujčič so dosegli tudi izjemen uspeh pri projektni nalogi (4. predmet), saj so zbrali vse možne točke.

Dijaki in dijakinja so z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobili naziv tehnik oziroma tehnica računalništva. Maturitetna spričevala sta jim podelila predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne in razrednik Martin Simčič. Po podelitvi so se na njihovih obrazih zarisali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite.

Vsem našim maturantom in maturantki čestitamo in jim želimo veliko sreče na nadaljnji študijski oziroma poklicni poti.

Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 629)
Dostopnost