Select Page

V petek, 6. julija 2018, so se na Gimnaziji Ilirska Bistrica zbrali maturanti 6. generacije programa tehnik računalništva na podelitvi spričeval spomladanskega roka poklicne mature 2018 in tako zaključili štiriletno srednje strokovno izobraževanje.

6. generacija maturantov programa tehnik računalništva na Gimnaziji Ilirska Bistrica

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 13 dijakov programa tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 12 dijakov oziroma 92 %. Najuspešnejša med njimi sta bila Žiga Požar in Danijel Kovačič Grmek, ki sta zbrala 21 od 23 možnih točk. Laskavi naziv “zlati maturant” se jima je izmuznil za boro 1 točko. Do naslova zlatega maturanta sta zmanjkali dve točki Arminu Kremiću. Povprečno število točk je bilo 16,8, kar je nad slovenskim povprečjem, ki znaša 15,95 točke.

Dijaki so z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobili naziv tehnik računalništva. Maturitetna spričevala sta jim podelila tajnica šolske maturitetne komisije za poklicno maturo Kajetana Tornič in predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne. Po podelitvi so se na njihovih obrazih zarisali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite. Profesorje so pozitivno presenetili, zato jim čestitamo v imenu celotnega učiteljskega zbora in želimo veliko sreče na nadaljnji študijski oziroma poklicni poti.

Iskrene čestitke vsem našim maturantom poklicne mature!

Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 12)