Select Page

V sredo, 5. julija 2017, so se na Gimnaziji Ilirska Bistrica zbrali maturanti 5. generacije programa tehnik računalništva na podelitvi spričeval spomladanskega roka poklicne mature 2017 in tako zaključili štiriletno srednje strokovno izobraževanje.

5. generacija maturantov programa tehnik računalništva na Gimnaziji Ilirska Bistrica

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 24 dijakov programa tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 21 dijakov oziroma 88 %. Najuspešnejši med njimi je bil Urban Lipovž, ki je zbral 22 od 23 možnih točk in si s tem prislužil laskavi naziv “zlati maturant”. Povprečno število zbranih točk na poklicni maturi v programu tehnik računalništva je bilo 17,0 točke, kar je več kot za eno točko višje od slovenskega povprečja, ki znaša 15,8 točke. Mateju Fajdigi se je naslov “zlatega maturanta” izmuznil za eno točko. Do naslova zlatega maturanta sta zmanjkali dve točki trem dijakom, to so Marko Benedetti, Tadej Gerlica in Marko Kitanoski.

Zlati maturant programa tehnik računalništva Urban Lipovž

Dijaki so z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobili naziv tehnik računalništva. Maturitetna spričevala sta jim podelila pomočnica tajnika šolske maturitetne komisije za poklicno maturo Kajetana Tornič in predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne. Po podelitvi so se na njihovih obrazih zarisali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite. Profesorje so pozitivno presenetili, zato jim čestitamo v imenu celotnega učiteljskega zbora in želimo veliko sreče na nadaljnji študijski oziroma poklicni poti.

Iskrene čestitke vsem našim maturantom poklicne mature!

Galerija slik.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 35)
Dostopnost