Select Page
eathink2015

EAThink2015, www.eathink2015.org/sl

Gimnazija Ilirska Bistrica v šolskem letu 2016/17 z Inštitutom za trajnostni razvoj sodeluje v projektu »EAThink2015«, ki je namenjen osnovnim in srednjim šolam evropskih držav projektnih partneric in dveh afriških držav – Burkine Faso in Senegala. Projekt je sofinanciran s strani Evropske Unije.

Glavni namen projekta je okrepiti kritično razumevanje in zagotoviti aktivno vključenost mladih in njihovih učiteljev v EU pri razpravi o globalnih razvojnih izzivih, s poudarkom na trajnostnih prehranskih sistemih in kmetovanju malih kmetov v Avstriji, na Hrvaškem, Cipru, v Franciji, na Madžarskem, v Italiji, na Malti, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Sloveniji in Španiji.

V okviru projekta bodo za dijake 2. letnika gimnazijskega programa na šoli potekale »Delavnice državljanskega novinarstva za dijake in učence«.

Inštitut za trajnostni razvoj

Inštitut za trajnostni razvoj, www.itr.si

Namen delavnic je seznaniti tečajnike z metodami pisanja in oblikovanja vsebin, tehnikami spletnega poročanja ter samim pojmom državljanskega novinarstva kot angažiranega državljanstva na primeru tem globalnega učenja. Tečajniki bodo pridobljena znanja praktično uporabili na primeru dejavnosti šole v projektu EAThink oziroma izbrane teme globalnega učenja ali v programu Šolski ekovrtovi.

Delavnice bodo potekale v okviru pouka po sledečem razporedu:

Dan, datum Šolska ura Oddelek Učilnica
Četrtek,
17. 11. 2016
6., 7. in 8. 2. A/IB 12
Četrtek,
24. 11. 2016
Šolski ekovrt

Šolski ekovrt, www.solskiekovrt.si

Vodstvo šole


(Število obiskov: 30)
Dostopnost