Select Page

Fotogalerija

Leto se je zavrtelo naokoli in dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica, programov gimnazija in tehnik računalništva, smo se spet podali na vzpetine. Dijaki prvih letnikov so šli na strm Slavnik, drugi letniki na Vremščico, tretji na Snežnik in četrti na Nanos.

Dijaki drugih letnikov smo se na sončen četrtek, 5. septembra, zbrali pred Gimnazijo Ilirska Bistrica in se odpeljali v visoko ležečo vas. Tam smo počakali gimnazijce iz Postojne in se skupaj odpravili na Vremščico. Pot proti Vremščici je bila mirna in ne predolga. Hodili smo uro in pol z vmesnimi postanki. Pot smo si krajšali z druženjem in spoznavanjem novih prijateljev, nekateri pa tudi z glasbo. Ko smo končno prišli na vrh, smo bili nagrajeni s čudovitim razgledom na okoliške vzpetine (Nanos, Slavnik, Snežnik itd). Posedli smo se po tleh in pojedli malico. Z navdušenjem smo uživali v prelepem razgledu. Ko smo se vračali z vzpetine, smo se na hitro ustavili še pri majhni cerkvici sv. Urbana. Nekateri so si nekaj zaželeli in pozvonili v upanju, da bi se jim uresničila skrita želja.

Ob vznožju so nas že čakali avtobusi. Pot domov ni bila več tako mirna. Dijaki smo se razživeli in se polni vtisov, druženja ter spoznanja novih prijateljev ob dvanajsti uri vrnili domov. Upam, da nas v tem šolskem letu čaka še veliko tako prijetnih dni.

Demi Udovič, 2. A

Fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 64)
Dostopnost