Select Page

V spodnjih videih je posnetek pogovora s slovenskima filozofoma dr. Levom Kreftom in dr. Matjažem Potrčem o vsem in niču.


Pogovor s filozofom dr. Levom Kreftom

Lev KreftLev Kreft je leta 1976 diplomiral kot profesor filozofije in sociologije, pet let kasneje magistriral in leta 1988 doktoriral s tezo »Spopad na umetniški levici med vojnama«, vse na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Že pred redno zaposlitvijo na Univerzi v Ljubljani je predaval o temeljih filozofije in o estetiki. Bil je soustanovitelj Slovenskega društva za estetiko in njegov predsednik, deloval pa je tudi kot direktor Mirovnega inštituta. Bil je tudi podpredsednik Državnega zbora. Je predsednik evropske zveze za filozofijo športa in član izvršnega odbora Mednarodne zveze za filozofijo športa. Njegovo področje raziskovanja se še vedno dotika predvsem estetike, filozofije umetnosti, filozofije kulture in sociologije kulture.


Pogovor s filozofom dr. Matjažem Potrčem

Matjaž PotrčMatjaž Potrč je slovenski analitični filozof, rojen v Mariboru. Doktoriral je leta 1982 z delom Problem reference in teorija izjavljanja. Kot štipendist francoske vlade se je izpopolnjeval v Franciji in kot Fullbrightov štipendist v ZDA. V zadnjem času ga zanima ontologija gmotnega materializma, posredna korespondenca in dinamična kognicija. Matjaž Potrč je ustanovitelj mednarodne strokovne revije Acta Analytica in član ter ustanovni član mnogih strokovnih združenj, med drugim APA in Southern Society for Philosophy of Psychology, Slovensko-avstrijske filozofske zveze itd.


(Število obiskov: 324)
Dostopnost