Select Page

Podelitev maturitetnih spričeval 20138. in 15. julija – zaporedna poletna ponedeljka – smo si letošnji maturanti Gimnazije Ilirska Bistrica končno odahnili. V ponedeljek, 8. julija, smo bili namreč seznanjeni z rezultati poklicne mature 2013, ki je letos prvič potekala na naši šoli, saj je zaključila izobraževanje prva generacija dijakov programa tehnik računalništva. V ponedeljek, 15. julija, pa je Državni izpitni center – RIC Ljubljana objavil rezultate splošne mature 2013. Delež uspešnih maturantov programa tehnik računalništva se je povzpel do 90 %, delež uspešnih gimnazijskih maturantov pa do zavidljivih 93 % (povprečno število doseženih točk splošne mature 2013 na državni ravni je 20,04, na Gimnaziji Ilirska Bistrica pa 21,3). Delež uspešnih maturantov na Gimnaziji Ilirska Bistrica tako znaša 92 %, kar je nad slovenskim povprečjem.

Oba poletna ponedeljka je v prostorih Gimnazije Ilirska Bistrica potekala slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev maturitetnih spričeval. Spričevala so podelili tajnica šolske maturitetne komisije ga. Mojca Ota, profesorica ga. Bojana Rosina Simonič in predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica g. Gorazd Brne. Podelitvi so prisostvovali tudi ponosni profesorji in profesorice, katerim gre precej zaslug za dosežene rezultate.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem profesorjem in profesoricam za predano poučevanje, zaupanje in potrpljenje, ki ste ga izkazovali vsa štiri leta, katera ste delili z nami. Z upanjem, da se bomo še naprej – poslej morebiti bolj sproščeno kot v šolskih klopeh – srečevali in da se bomo s številom točk, ki smo jih dosegli na poklicni in splošni maturi, uspeli vpisati na študijske programe, ki smo si jih izbrali, ter da bomo študij uspešno dokončali, smo se razšli in se predali poletnemu vzdušju ter najdaljšim počitnicam doslej.

Galerija slik.

1 generacija maturantov programa tehnik računalništva in
6 generacija maturantov programa gimnazije

Fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 53)
Dostopnost