Select Page

Nova filharmonijaV ponedeljek, 21. decembra 2015, si bodo dijaki 2. R/IB in 3. A/IB oddelka v Športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča ogledali koncert simfoničnega orkestra NOVA filharmonija z naslovom »Zgodba z zahodne strani«.

Prve tri šolske ure bo pouk po urniku. Ob 10.15 bo v spremstvu profesorjev odhod v športno dvorano OŠ Antona Žnideršiča. Koncert se prične ob 10.30 in traja eno uro. Predvidena vrnitev na šolo je ob 11.45, ko bo za dijake 2. R/IB in 3. A/IB malica.

2. R/IB ima 6. oziroma 3. A/IB 6. in 7. šolsko uro pouk po urniku.

Vodstvo šole


O koncertu:

Na sporedu bodo dela ameriškega porekla in vplivov. Na koncertu bomo slišali tako najvidnejše predstavnike ameriške glasbe iz Broadwaya kot nekaj melodij izpod peresa skladateljev, ki so svetu predstavili slog t.i. ameriške simfonije. Naslovno glasbeno delo bo virtuozna orkestrska suita Rdeča violina, skladatelja Johna Corigliana, v kateri se bodo predstavili najuglednejši slovenski in mednarodni solisti violinisti različnih generacij; tako mladi domači talenti, kot uveljavljeni glasbeniki (violinistka Nadežda Tokareva, violinist Rok Zgonc, idr.)

Sledila bodo dela kontroverznega skladatelja Charlesa Ivesa ter vsem simpatičnega, skladateljskega in dirigentskega genija broadwayskega muzikla, Leonarda Bernsteina. Broadwaya si brez odličnih vokalistov in zbora ne moremo predstavljati, zato bodi tudi tokrat tako, z dodatkom mednarodne zasedbe vrhunskih mladih primorskih vokalistk iz Primorske. Leroy Anderson bo s svojimi humornimi simfoničnimi vložki poskrbel, da publika s koncerta ne bo odšla ravnodušna. Virtuozna glasba iz risanih serij Toma in Jerryja, ki jo je zložil skladatelj Scott Bradley, pa bo navdušila tudi najmlajše občinstvo.

 


(Število obiskov: 26)
Dostopnost