Select Page

Odhod avtobusa iz Ilirske Bistrice je v soboto, 13. decembra, ob 4.45 iz avtobusne postaje. Avtobus bo pobiral dijake na poti v Postojno:

  • Knežak: 4.55 (približno)
  • Pivka: 5.05 (približno) – avtobusna postaja pred kulturnim domom
  • Selce: 5.10 (približno) – postajališče na glavni cesti
  • Matenja vas: 5.15 (približno)

Odhod iz Postojne je ob 5.30 iz parkirišča pred Primorko.

Pod zavihkom DIJAKI v zgornjem meniju je nova rubrika “Nemščina”! 

ADVENT v SALZBURGU – MOZARTOVEM MESTU

Odhod avtobusa iz Postojne ob 05,30 uri. Vožnja mimo Ljubljane, Jesenic, skozi predor Karavanke v Avstrijo. Nadaljujemo po avtocesti skozi predore Katschberg in Tauern do   Oberndorfa, kjer si bomo ogledali spominsko kapelico Svete noči. Kraj je zaslovel s pesmijo »Sveta noč, blažena noč«, ki jo je le nekaj ur pred polnočnico napisal Joseph Mohr, uglasbil pa Franc Gruber in katera je postala največkrat peta in zaželena božična pesem na svetu. Na božičnem trgu boste lahko oddali in napisali božično pošto ali pa dobili priložnostno znamko, ki jo vsako leto izdajo v Oberndorfu.

Sledi vožnja do Mozartove prestolnice Salzburga. Ogled mestnih znamenitosti: Mozartov trg z Mozartovim spomenikom, rezidenčni trg z vodnjakom in rezidenco, stari trg, mestno hišo, trgovsko ulico z Mozartovo rojstno hišo, palačo Mirabell z lepim parkom, katedralo, samostan sv. Petra s cerkvijo. Po želji še vzpon na trdnjavo Hohensalzburg in ogled panorame mesta. Prosto za samostojne oglede in nakupe za prihajajoče praznične dni na bogato obloženih stojnicah božičnega sejma. Svečano okrašeno mesto s tisočimi lučkami vam bo ostalo še dolgo v spominu.
Pozno popoldne odhod proti domu, s postanki po dogovoru. Prihod v poznih urah.

CENA:  35 EUR po osebi pri udeležbi min. 45 oseb, 40 EUR po osebi pri udeležbi min. 40 oseb.

Cena  vključuje : Avtobusni prevoz na relaciji po programu, dva šoferja, cestne takse in pristojbine, oglede po programu brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacijo izleta.
Možen odhod iz Ilirske Bistrice brez doplačila .
Možno doplačilo : Mozartova rojstna hiša skupinska vstopnica 6 eur po osebi
Trdnjava Hohensalzburg 10 eur po osebi
Na skupino min. 40 plačanih oseb se prizna maksimalno 4 brezplačne spremljevalce !

DAN BO VERJETNO NAPOREN, VENDAR TUDI NEPOZABEN!

Bojana Rosina Simonič, prof.


(Število obiskov: 28)
Dostopnost