Select Page

V petek, 22. junija 2018, je na Gimnaziji Ilirska Bistrica potekala proslava ob dnevu državnosti, rojstnem dnevu Republike Slovenije, ki ga praznujemo 25. junija, in obeležitev Cankarjevega leta, saj je leto 2018 posvečeno slovenskemu pisatelju, dramatiku in pesniku Ivanu Cankarju, ko se spominjamo 100-letnice njegove smrti. V okviru proslave je potekala tudi slavnostna podelitev nagrad in priznanj Mladi upi 2018, ki jih Gimnazija Ilirska Bistrica in Šolski center Postojna vsako leto podeljujeta najzaslužnejšim dijakom. Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica s samimi odličnimi zaključnimi ocenami pa so prejeli pohvale »Zlata petica«.

Za kulturni del proslave je poskrbel pevski zbor Gimnazije Ilirska Bistrica, ki je pod vodstvom Elene Sedmak in ob klavirski spremljavi Leona Batagelja zapel pesem Louisa Armstronga z naslovom What a wonderful world. Dijaka 3. letnika Luka Hreščak in Patrik Benčina sta nas spomnila na osamosvojitvena dogajanja v letih 1990 in 1991, dijakinja 1. letnika Tjaša Vičič in dijakinja 2. letnika Mia Valenčič pa sta nam obudili spomin na pomembnega slovenskega pisatelja, dramatika in pesnika Ivana Cankarja. Dijaki 1. letnika so pod budnim očesom profesorice Andreje Žužek na humoren in izviren način odigrali prizor iz črtice Ivana Cankarja Skodelica kave. Za zaključek skupnega dela prireditve je pevski zbor naše šole predstavil a capella izvedbo pesmi Johna Lennona z naslovom Imagine. Po nastopu pevskega zbora pa so si dijaki v zadnjem delu večnamenskega prostora ogledali razstavo likovnih izdelkov, ki so jih dijaki 1. letnika pod mentorstvom profesorice Teje Logar Morano ustvarili na temo Cankarjevega leta.

Po skupnem delu, ki je vključeval kulturni program in podelitev nagrad, priznanj in pohval, so se dijaki razdelili po razredih, v katerih so jim razredniki podelili ostala priznanja, pohvale in potrdila. Razredniki so razdelili tudi težko pričakovana zaključna spričevala in dijakom zaželeli lepe počitnice.

Galerija slik


(Število obiskov: 2)