Select Page

V novembrski izvedbi računalniških delavnic Simbioza smo pritegnili 14 znanja željnih udeležencev, katerim je v petih dneh svoje znanje in veščine prostovoljno delilo 15 dijakov in dijakinj naše šole.

Tokrat smo se odločili za zahtevnejši nivo delavnic oziroma za predstavitev napredne uporabe računalnika in mobilnega telefona. Telefon že dolgo ni več samo pripomoček za klicanje in pisanje besedilnih sporočil, temveč je “mini računalnik”, s katerim lahko delamo marsikaj. Dodatno funkcionalnost telefona povečamo z dodajanjem namenskih mobilnih aplikacij in veliko jih je prosto dostopnih, če le veš, kje jih dobiti. Dijaki-prostovoljci so ravno na tem področju najbolj zablesteli, saj zelo dobro poznajo sodobne telefone in njihovo zmogljivo uporabnost.

Ker se je na tokratno izvedbo delavnic Simbioza odzvalo veliko število dijakov-prostovoljcev, smo lahko dodatno prilagodili namensko uporabo mobilnih aplikacij vsakemu udeležencu posebej, s čimer smo zadovoljili različne potrebe in želje posameznih udeležencev.

Hvala vsem udeležencem za zaupanje pri prenosu znanja med generacijami in upam, da se vidimo ponovno na naslednji Simbiozi, predvidoma v februarju 2020. Hvala tudi vsem dijakom in dijakinjam za pomoč pri izvedbi delavnic.

Galerija slik

Mentor delavnic Simbioza šola:
Klavdij Logar, prof.


(Število obiskov: 45)
Dostopnost