Select Page

Mala Veronika tudi v letošnjem letu nadaljuje svoje poslanstvo – spodbujati mlade k pesniškemu izražanju in mladim pesniškim ustvarjalcem odpirati pot za predstavitev njihovega pesniškega ustvarjanja.

Zato vas vabimo k sodelovanju v nagradnem natečaju za srednješolce »Mala Veronika 2018«, ki ga tretje leto zapored organizira Fit media d.o.o., pobudnica in organizatorica podelitve nacionalne pesniške nagrade Veronikina nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta in Zlatnika poezije, ki se podeli pesnikom za življenjski pesniški opus.

Pravila natečaja

Sodelovanje: K natečaju so vabljene vse srednje šole v Sloveniji. Posamezna šola lahko na natečaj prijavi eno avtorsko pesem dijaka ali dijakinje v slovenskem jeziku, ki jo je napisal-a v katerem koli obdobju svojega pesniškega ustvarjanja. Priporočamo, da šola pesem izbere na podlagi internega natečaja med dijaki, ki so pesniško nadarjeni in si želijo sodelovati. Sodelovanje na natečaju je za šole brezplačno.

Prijava udeležbe: Prijavo na natečaj posreduje šola, ki jo dijak-inja obiskuje, najkasneje do petka, 16. februarja 2018. Pri prijavi se navede ime in naslov šole ter kontaktno osebo (ime, priimek, telefonska številka, e-naslov).

Oddaja pesmi: Šola izbrano pesem, ki bo sodelovala na natečaju, pošlje najkasneje do četrtka, 22. marca 2018, do 15. ure na e-naslov info@veronikini-veceri.si. Uspešno oddana prijava bo prejela elektronsko potrdilo o prejemu.

Pesem je potrebno oddati v besedilnem odklenjenem dokumentu (da se lahko tekst kopira), s pripisom avtorja pesmi (ime in priimek dijaka/dijakinje), šole, letnika in profesorja mentorja (slednji podatek ni obvezen).

S prijavo in oddajo pesmi se šola strinja z objavo pesmi, avtorja pesmi, šole, letnika in profesorja mentorja (ta podatek ni obvezen, če ni smiseln) na spletni strani in drugih medijskih kanalih projekta (s tem prevzema tudi odgovornost za pridobitev vseh potrebnih dovoljenj in pravic za sodelovanje izbranega dijaka /dijakinje v natečaju). Navedeni podatki bodo uporabljeni izključno za namen natečaja »Mala Veronika« in za namen promocije projekta.

Objava pesmi: Vse pravočasno oddane pesmi bodo objavljene hkrati na spletni strani Veronikine nagrade (https://www.veronikini-veceri.si/natecaj-mala-veronika-2018/pesmi-2018.html) najkasneje do četrtka, 29. marca 2018, in sicer po vrstnem redu prispetja pesmi. Pesmi lahko po zaključku natečaja ostanejo v arhivu projekta Veronikina nagrada na spletnih straneh.

Ocenjevanje: Izbor najboljše pesmi za nagrado »Mala Veronika 2018« oceni 3-članska strokovna žirija, ki jo imenuje organizator natečaja, in »občinstvo« preko e-glasovanja.

Obdobje e-glasovanja: Glas bo mogoče oddati na spletni strani projekta (https://www.veronikini-veceri.si/natecaj-mala-veronika-2018/pesmi-2018.html) od petka, 30. marca 2018, od 9. ure do četrtka, 26. aprila 2018, do 15. ure.

Glasuj za pesem dijaka Gimnazije Ilirska Bistrica Gašperja Kastelica z naslovom Ejrom
(mentorica: Katja Koren Valenčič, prof.).

V strokovni žiriji so: dr. Zoran Pevec (predsednik), Petra Kolmančič (Veronikina nagrajenka) in dr. Robert Simonišek (nagrajenec Rožančeve nagrade).

Strokovna žirija neodvisno od glasovanja občinstva izbere 5 nominiranih pesmi in jih sporoči organizatorju. Organizator med 5 nominiranimi pesmimi po zaključenem e-glasovanju določi zmagovalca glede na število prejetih glasov posamezne nominirane pesmi na spletu. Nominirana pesem s strani strokovne žirije z največ glasovi občinstva zmaga. Če imata dve nominirani pesmi enako število glasov, zmaga tista, ki jo je strokovna komisija uvrstila višje. Razglasi se tudi zmagovalna pesem občinstva. To je tista, ki ima največ glasov s strani občinstva, ne glede na izbor strokovne žirije.

Razglasitev zmagovalca: Zmagovalec/ka natečaja bo znan/a najkasneje do torka, 22. maja 2018.

Nagrada: Skupni zmagovalec (dijak/inja) prejme denarno nagrado 400 € bruto s plaketo, monografijo Portreti sodobne slovenske literature in vabilo, da predstavi zmagovalno pesem na podelitvi Veronikine nagrade. Nagrada za zmagovalno pesem se dijaku/dijakinji podeli na dogodku ob podelitvi Veronikine nagrade 2018, ki bo v torek, 28. avgusta 2018, na Starem gradu Celje oziroma v primeru slabega vremena v Narodnem domu Celje.

Zmagovalec občinstva prejme monografijo Portreti sodobne slovenske literature.

Dodatne informacije: Tanja Pangerl, T: 03/ 42 66 716, E: tanja.pangerl@fitmedia.si

Obrazec za prijavo na natečaj Mala Veronika 2018

Lepo vabljeni k sodelovanju!


(Število obiskov: 22)
Dostopnost