Select Page

Natečaj Znanost za življenje

Konzorcijski partnerji Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Univerza v Novi Gorici, Nacionalni inštitut za biologijo in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer v okviru vseevropske »Noči raziskovalcev« razpisujejo nagradni natečaj na temo »Znanost za življenje«. Na ta način želimo spodbuditi mlade, da skozi zanimive teme razmišljajo o poklicu raziskovalca in sodelujejo z njim najbližjo obliko izražanja.

KDO lahko sodeluje?

Natečaj je namenjen vsem učencem osnovnih in srednjih šol v Sloveniji.

KAKO sodelovati?

Sodelovati je mogoče v treh kategorijah:

 • Najboljša fotografija na temo »Fizika« Fizika je lahko zabavna in odvija se vse okoli nas! Gravitacija, toplota, gibanje, magnetizem… vse to je fizika. Poskušajte s fotografijo ujeti trenutek, ki za vas ponazarja fiziko. Posnamete jo lahko s kamero, tablico ali mobilnim telefonom. Velikost fotografije: 300 dpi.
 • Najboljša poezija na temo »Vesolje« Vas zanima vesolje? Se kdaj vprašate, ali smo sami v njem? Napišite pesem na temo vesolja, astronomije, znanstvene fantastike, kozmičnih pojavov… ali kakšne druge teme, povezane z vesoljem. Dolžina: največ 2000 znakov.
 • Najboljši film na temo »Raziskovalec« V kratkem filmu, ki naj traja največ tri minute, v slovenskem jeziku (z angleškimi podnapisi) predstavite, kako si zamišljate poklic raziskovalca. Pri tem uporabite slogan (projekta Noč raziskovalcev 2016): »Znanost za življenje«. Film v poljubnem formatu nam pošljite na predpisani e-naslov. Če zaradi velikosti datoteke to ni možno, za prenos filma uporabite dropbox, google drive, arnesfilesender ipd.

Učenci oz. dijaki pošljete svoje izdelke po elektronski pošti (natecaj2016@ung.si), izdelki bodo sproti objavljeni na spletni strani družabnega omrežja Facebook – Noč raziskovalcev (https://www.facebook.com/No%C4%8D-raziskovalcev-126117180771042).

NAGRADE:

V vsaki kategoriji bomo izbrali tri najboljše prispevke.

 1. nagrada: tablični računalnik,
 2. nagrada: šolske potrebščine v vrednosti 100 €,
 3. nagrada: šolske potrebščine v vrednosti 50 €.

Posebna nagrada: prispevek (iz katerekoli kategorije), ki bo na spletni strani zbral največ všečkov, bo nagrajen – avtorja prispevka in njegov razred bomo odpeljali na enodnevni raziskovalni izlet!

OCENJEVANJE prijav:

Imenovali bomo strokovno komisijo, ki bo oddane prispevke ocenjevala na podlagi naslednjih meril:

 • primernost vsebine,
 • kakovost izdelka,
 • izvirnost,
 • umetniški vtis,
 • število všečkov na spletni strani (10 % ocene).

ROK za oddajo prispevkov:

Svoje prispevke nam lahko pošljete najkasneje do 15. 9. 2016 na elektronski naslov: natecaj2016@ung.si

Za informacije vam je na voljo Veronika Piccinini (veronika.piccinini@ung.si).

PODELITEV nagrad:

Nagrade bomo podelili v sklopu Noči raziskovalcev, ki se bo odvijala v Mariboru, Ljutomeru, Brežicah, Ljubljani, Novi gorici, Kopru in Izoli 30. 9. 2016.

Z udeležbo na javnem natečaju avtorji soglašate z javno objavo svojega imena in izdelka. Mladoletni udeleženci natečaja morate priložiti soglasje starša oz. skrbnika.


(Število obiskov: 17)
Dostopnost