Select Page

Jabolko kakovosti 2016

V sredo, 7. 12. 2016, je Šolski center Postojna in z njim Gimnazija Ilirska Bistrica v dopoldanskem delu prejel prvo izmed najpomembnejših priznanj na področju mednarodnega sodelovanja – Listino kakovosti v PIU (poklicno in strokovno izobraževanje). Listina odraža kvaliteto preteklega dela in hkrati potrjuje način, pot in delovanje šole v mednarodnem prostoru ter vpeljave internacionalizacije v domač šolski prostor.

V popoldanskem delu je naša šola na slavnostni podelitvi Jabolka kakovosti 2016 prejela priznanje za 1. mesto, in sicer za projekt Od kompetence do prakse, ki se je izvajal v letih od 2013 do 2015. Vsebina projekta je razpeta med dijake in učitelje. Prve vključuje kot osebe, ki v času šolanja opravljajo praktično usposabljanje v tujini, druge pa kot akterje in snovalce aktivnosti v času priprav, mobilnosti in priznavanja pridobljenih znanj.

Prestižna nagrada je rezultat ciljno usmerjenega delovanja dijakov in učiteljev v mednarodnem prostoru, ki ga naša šola iz leta v leto nadgrajuje in dopolnjuje.


(Število obiskov: 35)
Dostopnost