Select Page

Gimnazija Ilirska Bistrica je v okviru prostovoljskega projekta Simbioza giba v ponedeljek, 14. oktobra 2019, v športni dvorani Osnovne šole Antona Žnideršiča organizirala brezplačno gibalno vadbo za vrtčevske otroke, stanovalce Doma starejših občanov Ilirska Bistrica in člane Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Ilirska Bistrica.

Med 9. in 10. uro smo pod mentorstvom profesorice športne vzgoje Mojce Habič medgeneracijsko gibali gimnazijci 1. letnika Gimnazije Ilirska Bistrica in skupina vrtčevskih otrok Vrtca Jožefe Maslo Ilirska Bistrica. Po končani vadbi so otroci dobili posebna priznanja, srednješolci pa smo razigrane goste pospremili do naše šole, ker smo jih nagradili s sladkim priboljškom, jim razkazali prostore šole, v računalniški učilnici pa smo se z njimi pogovorili in si ogledali krajšo risanko.

Med 10. in 11. uro je pod mentorstvom profesorice športne vzgoje Alenke Vodopivec potekala medgeneracijska gibalna vadba za dijake 1. letnika srednješolskega programa tehnik računalništva ter gibanja željne stanovalce Doma starejših občanov in člane Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje. Z gibalno vadbo, ki je povezala srednješolce in starejše občane, smo želeli destigmatizirati in preseči predsodke do starejših glede telesnih zmogljivosti.

Udeleženci vadbe smo se predstavili, ogreli, izvedli raztezne vaje in vaje za moč ter se preizkusili v različnih športnih igrah. Otroci, mladi in starejši udeleženci vadbe smo se zabavali in uživali v skupnem druženju ob gibanju.

Projekt Simbioza giba nas je nagovarjal, da smo si otroci, mladi in starejši podali roke ter skupaj sodelovali pri telesnih aktivnostih. Naš namen je bil, da skupaj spoznamo, kako pomembno je gibanje za naše zdravje. Telesno vse prej kot nespretni otroci in starejši občani so nas povsem prevzeli, zato upamo, da se zopet vidimo.

Galerija slik

Dijaki 1. letnika Gimnazije Ilirska Bistrica z mentoricama Mojco Habič in Alenko Vodopivec


(Število obiskov: 29)
Dostopnost