Select Page

Gimnazija Ilirska Bistrica je v okviru prostovoljskega projekta Simbioza giba v ponedeljek, 16. oktobra 2017, v športni dvorani Osnovne šole Antona Žnideršiča organizirala brezplačno gibalno vadbo za starejše občane in uporabnike Društva za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa VEZI.

Od 8. do 9.30 ure smo pod mentorstvom profesorice športne vzgoje Alenke Vodopivec medgeneracijsko gibali starejši občani, pretežno uporabniki društva Univerza za tretje življenjsko obdobje, in dijaki naše šole. Udeleženci vadbe smo se naprej predstavili, nato smo za ogrevanje izvedli igro “frizbi deset podaj”, raztezne vaje in vaje za moč z elastičnimi trakovi. Sledile so vaje z žogo v paru in igra odbojke. Mlajši in starejši udeleženci vadbe smo se zabavali, uživali v skupnem druženju, gibanju in upamo, da se naslednje leto ponovno srečamo.

Galerija slik.

Od 9.40 do 10.20 smo pod mentorstvom profesorice Mojce Habič gibali uporabniki Društva VEZI in dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica ter z medsebojnim druženjem obenem obeležili svetovni dan duševnega zdravja, ki ga na pobudo Svetovne federacije za duševno zdravje vsako leto praznujemo 10. oktobra. Projekt Simbioza giba nas je nagovarjal, da smo si mladi in starejši podali roke ter skupaj sodelovali v gibanju. Naš namen je bil, da skupaj spoznamo, kako pomembno je gibanje za naše zdravje. Svojo športno opremo smo preznojili z elementarnimi in štafetnimi igrami, razteznimi vajami, vajami z žogo ter igro badmintona. Ob zaključku vadbe smo se sprostili ob masaži hrbta in uživali v medsebojnem druženju. Gibanja željni člani Društva VEZI so nas povsem prevzeli, zato upamo, da se prihodnje leto zopet vidimo.

Galerija slik.

Dijaki 1. A in 2. A oddelka z mentoricama Alenko Vodopivec in Mojco Habič


(Število obiskov: 23)
Dostopnost