Select Page

Literarni natečaji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti

JSKD

Datum objave:

23. 12. 2014

NATEČAJ REVIJE MENTOR in DRŽAVNO SREČANJE
»SOSED TVOJEGA BREGA 2015« z naslovom BESEDE NA PROSTEM

namenjeno avtorjem in avtoricam, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno (vsaj eno leto) bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini).

>> več informacij

Rok prijave:

23. 2. 2015

Datum objave:

3. 12. 2014

NATEČAJ REVIJE MENTOR ZA MLADE LITERARNE TALENTE Festival mlade literature URŠKA 2015

Festival Urška združuje mlade, še neuveljavljene in uveljavljajoče se avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj izberemo pet finalistov, najboljšemu JSKD v naslednjem letu izda knjižni prvenec.

Prispevke je treba poslati na uredništvo revije do ponedeljka,19. januarja 2015, na elektronski naslov: mentor@jskd.si, z oznako – Zadeva: Urška 2015.

>> več informacij

Rok prijave:

19. 1. 2015

Datum objave:

24. 10. 2014

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠA LITERARNA GLASILA, LITERARNE ZBORNIKE ter KNJIGE S PRISPEVKI OSNOVNOŠOLSKIH in SREDNJEŠOLSKIH AVTORJEV

Revija MENTOR vabi uredniške odbore (šolskih) literarnih glasil in njihove mentorje, da sodelujejo na natečaju za najboljša literarna glasila s prispevki osnovnošolskih otrok ter – letos že drugič  – najboljša literarna glasila z besedili srednješolskih in gimnazijskih avtorjev.

>> Več informacij

Rok prijave:

30. 1. 2015

Datum objave:

december 2014

NATEČAJ REVIJE MENTOR ZA MLADE LITERARNE TALENTE FESTIVAL MLADE LITERATURE URŠKA 2015

Festival Urška združuje mlade, še neuveljavljene in uveljavljajoče se avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj izberemo pet finalistov, najboljšemu JSKD RS v naslednjem letu izda knjižni prvenec.

>> več informacij

Rok prijave:

Datum objave:

predvidoma
marec 2015

LITERARNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE OTROŠKO ALI MLADINSKO DRAMSKO BESEDILO

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in revija Mentor na mednarodni dan knjig za otroke razpisujeta literarni natečaj za najboljše otroško in mladinsko dramsko besedilo.

>> več informacij

Rok oddaje:

še ni razpisan

Datum objave:

March 2015

La RIVISTA MENTOR bandisce il concorso e l’incontro nazionale «IL VICINO DELLA TUA SPONDA 2015» dal titolo NEL PORTO DELLE PAROLE

Gli autori dovranno inviare il proprio lavoro in lingua originale (escluso lo sloveno) entro il giorno venerdí 18 aprile 2014 al seguente indirizzo di posta elettronica: mentor@jskd.si, indicando come oggetto: Sosed tvojega brega 2014.

Deadline:

Datum objave:

predvidoma marec 2015

REVIJA MENTOR RAZPISUJE V ZAVETJU BESEDE 2014, LITERARNI NATEČAJ ZA SREČANJE SENIORSKIH PISCEV 2015

Razpis je namenjen starejšim avtorjem (leta niso »predpisana«), ki pišejo v slovenskem jeziku.

>> več informacij

Rok oddaje:

še ni razpisan

Datum objave:

predvidoma
januar 2015

NATEČAJ REVIJE MENTOR ZA NAJBOLJŠA LITERARNA GLASILA, LITERARNE ZBORNIKE ter KNJIGE S PRISPEVKI OSNOVNOŠOLSKIH in SREDNJEŠOLSKIH AVTORJEV

Revija MENTOR vabi uredniške odbore (šolskih) literarnih glasil in njihove mentorje, da sodelujejo na natečaju za najboljša literarna glasila s prispevki osnovnošolskih otrok ter – letos tudi prvič – najboljša literarna glasila z besedili srednješolskih in gimnazijskih avtorjev. Na ta način bi se radi še bolj seznanili z literarno ustvarjalnostjo učencev in dijakov v osnovnih in srednjih šolah ter zunaj nje ter z njihovimi objavami v (šolskih) glasilih in drugih literarnih publikacijah (zborniki, samostojne knjige posameznih avtorjev), hkrati pa dali avtorjem, mentorjem, šolam in drugim organizatorjem (območnim izpostavam) priložnost za posebno javno predstavitev.

>> več informacij

Rok prijave:


(Število obiskov: 23)
Dostopnost