Select Page

Literarni natečajSte se že kdaj srečali s samopoškodovalnim vedenjem? Verjetno ste se. Pa ste se že kdaj vprašali, čemu samopoškodovanje? Je to res le še eden izmed načinov vzbujanja pozornosti, ali pa je mogoče klic na pomoč, izhod v sili, morda nekaj čisto drugega? Se sprašujete, zakaj bi si kdo zavestno povzročal bolečino? Verjetno niste edini.

Zato člani projekta V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, predvsem v želji, da spodbudimo pogovor o teh zapletenih vprašanjih, ob letošnjem Svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju – 1. marcu, razpisujemo

LITERARNI NATEČAJ,

v katerem vabimo dijake vseh slovenskih srednjih poklicno-strokovnih šol in gimnazij, da sodelujejo s svojimi literarnimi deli na temo

»Ko bolečina boli manj«.

Sodelujete lahko z različnimi oblikami kratkih literarnih del, s poezijo (haiku, balada, …) ali prozo (kratka zgodba, črtica, …), pri čemer naj bo obseg dela omejen na dve strani A4 formata z minimalno dovoljeno velikostjo pisave 11, če pa boste svoje delo oddali v rokopisu, bodite pozorni, da bo ta res čitljiv. Vsak avtor lahko na razpis prijavi največ tri prispevke.

Za dodaten navdih si lahko ogledate promocijski video, ki smo ga posneli ob tej priložnosti in ga lahko poiščete na spletnem naslovu http://youtu.be/pKlWyPYmodY.

Vaše izdelke pričakujemo najkasneje do vključno nedelje, 22. 2. 2015, na naslovu DŠMS, Korytkova 2, 1000 Ljubljana s pripisom »za literarni natečaj V odsevu« oziroma preko elektronske pošte na naslovu vodsevu@slomsic.org z zadevo »za literarni natečaj«. Vsak izdelek naj bo opremljen z imenom in priimkom avtorja, njegovim naslovom in imenom šole, ki jo obiskuje. V primeru, da želi avtor ostati anonimen, naj nas o tem obvesti, svoje podatke pa kljub temu posreduje, da mu bomo lahko poslali morebitno nagrado.

Razpis za literarni natečaj.


(Število obiskov: 20)
Dostopnost