Select Page
IMG 2069Letos smo že drugič organizirali letno šolo v naravi, ki je potekala kot projektni teden povezan z obveznimi izbirnimi vsebinami. Letna šola v naravi,  lahko bi ji rekli kar zimska šola glede na termin, ki smo ga letos imeli (14.11.-18.11.2011).
Mrzla, jasna jutra in topli popoldnevi so nam dali dovolj energije za aktivnosti, ki so potekale čez cel dan. Čudovita mirna okolica, narava skoraj v osrčju Triglavskega narodnega parka, dobri pogoji bivanja in prijazno osebje so bili razlog, da smo se tukaj počutili damače.
V tem tednu smo tu dopotankosti  spoznali okolico, ki je tu prepoznavna po ugodni vremenski klimi za dolge polete in smučarske skoke (Planiške skakalnice). Prehodili kar nekaj kilometrov pohodniških poti, ki jih je tu na pretek. Obiskali Tamar, se povzpeli na slap Nadiže (izvir Save Dolinke), si ogledali Zelence (naravni rezervat). Na športnem področju pa smo se preizkusili v plezanju, nordijski hoji ter drugimi aktivnostmi, ki so povezane z bivanjem v naravi.

IMG 2265
Tridnevna odsotnost od doma je bila nova preizkušnja, ki so jo dijaki dobro prestali, zato lahko to šolo imenujemo kar šola za življenje. Z lepimi vtisi smo se vrnili domov z željo, da se drugo leto zopet udeležimo letovanja.

Mojca Habič, prof.švz.


(Število obiskov: 58)
Dostopnost