Select Page

Dijaki, ki obiskujejo srednjo šolo v našem mestu, si lahko izposojajo obsežno knjižno gradivo v mestni knjižnici Makse Samsa. Kljub temu je med nami vzniknila želja, da bi imeli majhen nabor knjig v neposredni bližini šole. Sledili smo trendu postavitve knjigobežnice v mirnem naravnem kotičku, kjer si mimoidoči lahko sam izbere knjigo, jo prelista, prebere, odnese domov in nato prinese nazaj.

Idejo o knjigobežnici smo začeli uresničevati že med projektom »Noč knjige«, ko so člani Literarnega društva Ilirska Bistrica, osnovnošolci in dijaki prebirali odlomke iz literarnih del, naše dijakinje pa so sočasno poslikale zunanjost knjigobežnice.

Pri izboru materiala za našo novo pridobitev nas je vodila zavest o smiselnosti ponovne uporabe, zato smo se odločili, da bomo odsluženo elektro omarico poslikali s fantazijskimi motivi, ji dodali lesene police in napolnili s knjigami.

Naš prvi donator je bil gospod Ivko Spetič Magajna. Izročil nam je velik sveženj knjig iz svojega bogatega knjižnega opusa.

Vabljeni tudi vi, da prinesete knjige, ki ste jih že prebrali in jih želite deliti.

Upamo, da boste prebili kakšno prijetno urico ob branju knjig iz naše knjigobežnice.

                                                                                                       Teja Logar Morano


(Število obiskov: 272)
Dostopnost