Select Page

V mesecu decembru je Gimnazija Ilirska Bistrica na široko odprla virtualna vrata šole
in medse povabila osnovnošolce ter druge obiskovalce.

V sredo, 15. decembra 2021, je bil na Gimnaziji Ilirska Bistrica dan odprtih vrat. V skladu z ukrepi za zajezitev epidemije so predstavitev šole in načrtovane aktivnosti potekale preko spleta. Z enostavnim klikom na spletno povezavo so se osnovnošolci in osnovnošolke ter drugi obiskovalci srečali z dijaki in učitelji bistriške srednje šole preko spletnega okolja Zoom.

Po uvodnem pozdravu Gorazda Brneta, vodje Gimnazije Ilirska Bistrica, sta srednješolski vsakdan in prednosti šolanja v programih gimnazija in tehnik računalništva predstavila Maja Volk in Jernej Smerdel, dijakinja in dijak 3. letnika gimnazije. Bodočim dijakom sta želela pokazati, da biti srednješolec pomeni nabirati znanje, razvijati spretnosti in veščine ter pridobivati želeno izobrazbo, a so mladim pomembne tudi priložnosti za razvijanje lastnih interesov in nabiranje doživetij. Izpostavila sta, da kakovostno delo, strokovnost učiteljev, urejeni prostori šole, topla malica, dobro organizirani prevozi, finančne spodbude Občine Ilirska Bistrica, predvsem pa dobri medosebni odnosi in priporočila starejših ter bivših dijakov šole vedno znova mlade spodbujajo, da Gimnazijo Ilirska Bistrica izberejo kot svojo srednjo šolo. Ob fotografijah in posnetkih šolskih in obšolskih dejavnostih dijakov so bili tako predstavljeni ključni utrinki, dogodki in zanimivosti srednješolskega življenja. Ker je tudi šolski vsakdan v minulih dveh letih močno zaznamovala epidemija, sta spregovorila tudi o prilagojenem načinu izvajanja pouka na daljavo.

Po skupnem uvodu so se obiskovalci lahko dijakom in dijakinjam šole pridružili pri uri interdisciplinarnega pouka. Tisti, ki jih bolj zanima program gimnazija, so se pridružili učni uri nemščine in biologije, tisti, ki jih zanimajo vsebine programa tehnik računalništva, pa so sodelovali pri uri, ki je prikazala nekaj vsebin računalniškega programiranja, oblikovanja spletnih strani in multimedije. Vsi sodelujoči dijaki so z obiskovalci z veseljem delili pridobljeno znanje in izkušnje. Povabili so jih tudi na februarske informativne dneve in na kakšno srečanje v živo – če ne prej, pa jeseni na hodnikih šole.

Galerija slik


Dijak Jernej o dnevu odprtih vrat:

Na dnevu odprtih vrat sem sodeloval kot sovoditelj v uvodnem delu. Dan odprtih vrat srednje šole se mi zdi dobra priložnost za devetošolce, da spoznajo pristop učiteljev, način učenja ter imajo tako za informativni dan že neko okvirno idejo o šoli in programu, v katerega se vpisujejo. Meni se največja prednost Gimnazije Ilirska Bistrica zdi bližina šole. Vpis na našo srednjo šolo ti na podlagi lastne izkušnje predlagam, ker se na šoli odlično počutimo. Ko nas boste obiskali še v živo, vam bomo odgovorili na vaša vprašanja v povezavi z izbiro šole ter še malo podrobneje predstavili našo šolo.


(Število obiskov: 202)
Dostopnost