Select Page

Dragi dijaki, dijakinje in starši,

smo v času, ki predstavlja izziv za vse. Šolanje od doma, omejeno gibanje in druženje, negotovost ter hitre spremembe so pomembno spremenili naše vsakodnevno življenje in vplivali tudi na naše počutje. S sproščanjem nekaterih ukrepov smo sicer lahko nekoliko zadihali, hkrati pa se približuje tudi zaključek šolskega leta, ki marsikomu predstavlja močan vir stresa, skrbi in obremenitev.

Strokovnjaki na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili priporočila za mladostnike in starše o tem, kako si pomagati, ko se znajdemo v stiski.

Pomembno je, da skrbimo za dobro počutje vsak dan ter nekaj časa namenimo sprostitvi in prijetnim aktivnostim.

Strokovnjaki na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili priporočila za mladostnike o tem, kako  si pomagati, ko se znajdemo v stiski:  Deset idej, kako lahko mladostnik sam skrbi za dobro počutje.

Pri tem ste na nekatere vidike, ki so mladim v oporo v težjih trenutkih,  lahko pozorni tudi starši. Kvalitetni medosebni odnosi s prijatelji in drugimi bližnjimi lahko mladostnike usmerjajo ter dajejo potrebno (po)moč, ko jo potrebujejo. Tukaj najdete Osem idej, kako lahko starši pomagajo mladostnikom v stiski.

Dijaki in dijakinje se v šoli lahko obrnete tudi na svetovalno službo, razrednike in učitelje.

Kratek povzetek si lahko ogledate tukaj (KLIK NA INFOGRAFIKO).

Svetovalna služba


(Število obiskov: 28)
Dostopnost