Select Page

Kerry1. in 14. julija smo si letošnji maturanti in maturantke Gimnazije Ilirska Bistrica končno oddahnili. V ponedeljek, 7. julija, smo bili namreč dijaki in dijakinje 2. generacije maturantov in maturantk programa tehnik računalništva seznanjeni z rezultati poklicne mature 2014. V ponedeljek, 14. julija, pa je Državni izpitni center – RIC Ljubljana objavil rezultate splošne mature 2014. Glede na rezultate se lahko pohvalimo z nadpovprečnim deležem uspešnih maturantov in maturantk programa tehnik računalništva, ki je bil 100,00 % (slovensko povprečje znaša 92,89 %). Med uspešnimi maturanti še posebej izstopa Kerry Mahne, ki je osvojil prestižno lovoriko in naziv »zlati maturant«. Dvema dijakoma pa se je ta naslov izmuznil za dve točki, to sta bila Rok Jagodnik in Darja Oražem. Prav tako odličen je bil uspeh gimnazijskih maturantov in maturantk, ki se je povzpel do zavidljivih 93,33 % (na državni ravni je bil delež uspešnih maturantov 93,11 %). Glede na povprečno število doseženih točk so gimnazijski maturanti in maturantke Gimnazije Ilirska Bistrica z 20,96 točkami nad slovenskim povprečjem. Povprečno število doseženih točk splošne mature 2014 na državni ravni je namreč 19,72. In tudi gimnazijci se lahko pohvalijo z »zlato maturantko«, to je Monika Derenčin. Delež vseh uspešnih maturantov in maturantk Gimnazije Ilirska Bistrica tako znaša 95,23 %, kar je visoko nad slovenskim povprečjem.DSC 0469

Oba poletna ponedeljka je v prostorih Gimnazije Ilirska Bistrica potekala slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev maturitetnih spričeval. Spričevala so podelili predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica g. Gorazd Brne in razrednika profesorica Sonja Škrlj Počkaj in profesor Martin Simčič. Podelitvi so prisostvovali tudi ponosni profesorji in profesorice, katerim gre precej zaslug za izjemne rezultate.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem profesorjem in profesoricam za predano poučevanje, zaupanje in potrpljenje, ki ste ga izkazovali vsa štiri leta, katera ste delili z nami. V upanju, da se bomo še naprej – poslej morebiti bolj sproščeno kot v šolskih klopeh – srečevali in da bomo tako uspešno kot srednješolsko izobraževanje zaključili tudi študijske programe, ki smo si jih izbrali, smo se razšli in se predali poletnemu vzdušju ter najdaljšim počitnicam doslej.

2. generacija maturantov programa tehnik računalništva in
7. generacija maturantov programa gimnazije


(Število obiskov: 23)
Dostopnost