Select Page

V petek in soboto, 13. in 14. februarja 2015, smo tudi na Gimnaziji Ilirska Bistrica, tako kot po mnogih drugih srednjih šolah po Sloveniji, izvedli informativni dan, na katerem so devetošolci dobili najrazličnejše informacije o obeh programih, ki ju izobražujemo na naši šoli.

Obiskovalci so na vhodu poleg brošur dobili lesene gumbke, na katerih je bil listek z vrednotami, v katere verjame naša šola: znanje, spoštovanje in pripadnost. Obiskovalci so si najprej ogledali predstavitveni video šole. Po uvodnem govoru je sledil nagovor direktorice Šolskega centra Postojna gospe Helene Posega Dolenc in predstojnika bistriške gimnazije gospoda Gorazda Brneta. Sledil je kratek program skupnega dela informativnega dne, podanih je bilo nekaj informacij o šoli, potekala je predstavitev krožkov in drugih obšolskih dejavnosti, rezultatov mature ter zlatih maturantov naše šole. Uvodni del sta popestrila pevski zbor gimnazije s pesmijo Ne čakaj na maj  in dijaki, ki so odigrali štiri Hipokratove temperamente v štirih tujih jezikih, ki se poučujejo na naši šoli.

_DSC3000 DSC_0805 _DSC3049

Po skupnem delu so se devetošolci in njihovi starši razdelili v dve skupini – na tiste, ki jih je zanimala predstavitev programa gimnazije, in tiste, ki jih je zanimala predstavitev programa tehnik računalništva. V učilnici 5, kjer je potekala predstavitev programa tehnik računalništva, je obiskovalce pričakal robot, ki se je vozil po progi. Bodoči dijaki so izvedeli nekaj splošnih informacij o programu, poklicni maturi,  poklicnih kvalifikacijah in interesnih dejavnostih, ki jih izvajamo v okviru programa. Na predstavitvi gimnazijskega programa pa so obiskovalci dobili informacije o predmetniku gimnazijskega programa, splošni maturi, možnostih nadaljnjega študija in o obveznih izbirnih vsebinah, ki jih vključuje program.

Informativni dan se je zaključil z delavnicami. Za program gimnazije sta bili organizirani naravoslovna in družboslovna delavnica, za program tehnik računalništva pa delavnica računalniške obdelave slik in delo v TV studiu.

Odzivi obiskovalcev so bili odlični, zato držimo pesti, da se nam v naslednjem šolskem letu pridruži čim več devetošolcev.

Fotogalerija.

Špela Pugelj, 3. R


(Število obiskov: 15)
Dostopnost