Select Page

V četrtek, 20. oktobra 2016, je ob 18. uri na OŠ Antona Žnideršiča potekala tržnica srednjih šol. OŠ Antona Žnideršiča je tržnico srednjih šol pripravila z namenom, da si učenci osnovnih šol pridobijo informacije, ki jih nujno potrebujejo pri izbiri srednje šole, v katero se želijo vpisati.

TržnicaNa tržnici se je s svojo atraktivno stojnico predstavila tudi Gimnazija Ilirska Bistrica, in sicer smo predstavili izobraževalna programa, ki ju izvajamo na naši šoli, tj. gimnazijski program in program tehnik računalništva, ter druge šolske in obšolske dejavnosti. Razstavili smo izdelke naših dijakov, kot so raziskovalne naloge, plakati z različnimi učnimi temami in računalniške prezentacije o šoli in dejavnostih dijakov. Obiskovalci so si lahko ogledali kemijske poskuse, ki so jih izvajali dijaki naše šole, pod mikroskopsko lupo so si lahko ogledali gozdnega klopa (latinsko ime: Ixodes ricinus Linnaeus), na pametne telefone pa so si lahko naložili mobilno aplikacijo za prepoznavanje školjk, ki so jo razvili in izdelali naši dijaki. Predstavili smo animacije in druge multimedijske izdelke, ki so jih ustvarili dijaki programa tehnik računalništva, in uporabo mikrokrmilnika Arduino v vsakdanjem življenju, programiranja katerega se učijo dijaki na naši šoli.

Poleg Gimnazije Ilirska Bistrica so se na tržnici predstavile še naslednje srednje šole: Šolski center Postojna, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Srednja šola Izola, Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, Srednja tehniška šola Koper in Šolski center Srečka Kosovela Sežana.

Tržnica je bila množično obiskana, udeležili pa so se je učenci zaključnega razreda OŠ Antona Žnideršiča, učenci 8. in 9. razreda OŠ Podgora Kuteževo, OŠ Jelšane in OŠ Knežak ter njihovi starši.

Galerija slik.


(Število obiskov: 24)
Dostopnost