Select Page

V sklopu krožka Programiranje in podjetništvo so dijaki smeri tehnik računalništva razvili interaktivno VR igro za Komunalo Ilirska Bistrica. Ta inovativna igra ne navdušuje samo s svojo tehnologijo, ampak ima tudi pomembno izobraževalno vrednost, saj otroke uči pravilnega ločevanja odpadkov.

Virtualna resničnost (VR) tehnologija deluje tako, da uporabniku s pomočjo posebnih očal in senzorjev omogoča popolno potopitev v tridimenzionalno okolje. Ta tehnologija se vedno bolj uveljavlja tudi v “gaming industriji”, saj ponuja realistično in poglobljeno izkušnjo, ki odpira nove priložnosti za inovacije in ustvarjalnost.

Dijaki so svojo igro predstavili pred direktorjem komunale, mag. Tomažem Umekom, ki je bil nad njihovim delom navdušen. Pohvalil je njihovo inovativnost in jim podal nekaj usmeritev za nadaljnji razvoj igre. Direktor je izrazil veliko zanimanje za nadaljnje sodelovanje, kar je izjemna priložnost za dijake, da svoje znanje še naprej razvijajo v resničnih projektih. Direktor je prav tako pohvalil odlično sodelovanje med Gimnazijo Ilirska Bistrica in Komunalo Ilirska Bistrica, ki se mu zdi izjemno pomembno za boljši razvoj lokalne skupnosti v prihodnosti.

Ena izmed ključnih prednosti te igre je njen izobraževalni potencial. Prek igre bodo otroci na zabaven in interaktiven način spoznavali pravilno ločevanje odpadkov, kar je ključno za varovanje okolja in trajnostni razvoj. Ta pristop je izjemno učinkovit, saj otrokom omogoča, da skozi igro pridobijo pomembna ekološka znanja, ki jih bodo uporabljali skozi vse življenje.

Poleg tega je sodelovanje s šolami in gospodarskimi objekti izjemnega pomena. Tako dijaki pridobijo več praktičnega znanja iz projektov, ki se jih sami lotijo. Praktične izkušnje so neprecenljive za mlade, saj jim omogočajo, da svoje teoretično znanje uporabijo v resničnih situacijah, kar jim daje prednost pri nadaljnjem izobraževanju in zaposlitvenih možnostih.

Velika zahvala gre dijakom Jaku Golobu Šajnu, Jonu Milharčiču in Maksu Deklevi iz 1. R oddelka, ki so s svojim trudom in znanjem postavili temelje za ta projekt. Verjamemo, da bo njihova inovativnost in predanost navdušila še več dijakov.


(Število obiskov: 322)
Dostopnost