Select Page

IMG_1476


Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica (tehnik računalništva) in Šolskega centra Postojna (ekonomski tehnik) smo se od 18. do 20. marca udeležili startup vikenda, t i. Startup Days, ki je potekal pod okriljem Ustvarjalnika.

Petek, 18. marec

V petek se je podjetniška ekipa dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica in Šolskega centra Postojna s kombijem odpravila proti Trbovljam. Na cilj smo prispeli okoli 14. ure. V Delavskem domu Trbovlje smo se najprej prijavili in se porazdelili po sobah. Sledila je kratka predstavitev poteka dogodkov startup vikenda. Kar hitro smo pričeli s kratkimi “pitchi”, tj. predstavitvami poslovnih idej. Ko smo zaključili, so mentorji nalepili velike liste s poslovnimi idejami na stene; naša naloga je bila, da prilepimo lističe pod posamezne ideje, ki so se nam zdele najboljše. Nato je bil razglas idej z največ glasovi, ki so bile tako izbrane kot primerne poslovne ideje. Izbrali smo si poslovno idejo oz. ekipo, s katero želimo delati in pričeli z delom. Izdelovali smo prototipe pozno v noč.

Sobota, 19. marec

V soboto dopoldan smo imeli “Lidlov izziv”. “Lidlov izziv” je bil, da gremo v trgovino Lidl in poskusimo najti čim več podjetniških napak, ki bi jih popravili, da bi izboljšali trgovsko poslovanje. Poročila z našimi predlogi smo predstavili direktorici trgovske poslovalnice in zmagovalna ekipa je dobila bon za 50 €. Popoldne smo pričeli z delom na izbranih poslovnih idejah. Približno ob 1. zjutraj nas je poklical k sebi Matija Goljar, ustanovitelj in vodja Ustvarjalnika, s katerim smo se pogovorili o našem produktu.

IMG_1510Nedelja, 20. marec

Po aktivni noči smo zjutraj zaključili z delom in imeli intenzivne priprave za “pitch”. Nato je napočil trenutek za generalno vajo pred glavnim nastopom. Ob 16. uri smo se odpravili v dvorano, kjer je potekal glavni nastop. Bilo je 13 ekip; vsaka ekipa je imela 4 minute časa, da predstavi svojo idejo oz. izdelek. Naša ekipa sicer ni osvojila nagrade, smo se pa iz izkušnje veliko naučili in tako pridobili teoretično in praktično znanje glede razvoja podjetniških idej oz. s področja podjetništva nasploh. Podjetniška izkušnja je bila neprecenljiva.

Zahvale gredo našemu mentorju Nejcu Konjeviču, ki nam je udeležbo na startup vikendu omogočil in nam stal ob strani vsako sekundo, še posebno, ko smo ga najbolj potrebovali.

Galerija slik.

Jan Žagar, 1. R


(Število obiskov: 26)
Dostopnost