Select Page

Prekmurje, 3.-5. junij 2015

11247804_749489945170591_2855743479385705768_n

V sredo, 3. 6. 205, smo se profesorji skupaj z dijaki strokovnih šol Gimnazije Ilirska Bistrica in Šolskega centra Postojna (program: tehnik računalništva, strojni- in ekonomski tehnik) odpravili na dvodnevni podjetniški tabor v Mursko Soboto.

Prvi dan smo spoznavali kulturno in naravno bogastvo sveta ob reki Muri. Potepanje po Prekmurju smo začeli v Mali Polani na Sabolovi domačiji, kjer ženske ustvarjajo čudovite izdelke iz slame in koruznega ličja ter bogate vezenine. Prijazno so nas pogostile s prekmurskimi dobrotami (obaro, pogačo in sadno-zelenjavnimi marmeladami). Pot smo nadaljevali v obmursko vas Ižakovci in se ustavili na priljubljeni izletniški točki Otok ljubezni. Ogledali smo si plavajoči mlin, büjraški muzej in se zapeljali z brodom čez Muro. V nadaljevanju nas je pot vodila v lončarsko vas Filovci in v Plečnikovo cerkev »Bela golobica« v Bogojino. Strokovno ekskurzijo smo zaključili v Murski Soboti z ogledom mestnega parka, spomenika zmage in stavb, sezidanih v historicističnem slogu.

Drugi dan je bil v znamenju podjetniških delavnic, ki so potekale v izvedbi podjetniškega inkubatorja »Ustvarjalnik« na Srednji ekonomski šoli v Murski Soboti. Dijaki so se naučili podjetniško razmišljati; razvijati nove ideje; učinkovito spletno oglaševati in postati prepoznavni na vedno bolj zahtevnem sodobnem trgu. V popoldanskih urah so uživali v prvih vodnih radostih letošnjega poletja v Termah 3000 v Moravskih Toplicah.

Tretji dan se je začel s podjetniškimi delavnicami in zaključil z ogledom podjetja Radenska ter spoznavanjem njegove zgodovine. Najbolj nam bo ostala v spominu pogostitev s hladnimi naravnimi mineralnimi pijačami blagovne znamke Radenska.

Glede na odzive dijakov lahko sklepam, da je podjetniški tabor uspel, saj jim je razkril nova obzorja; spletel nova prijateljstva; prinesel nove ideje; predvsem pa je smiselno združil prijetno s koristnim.

Galerija slik.

Tamara Rojc, prof.


(Število obiskov: 13)
Dostopnost