Select Page

Postani dijak za en dan!

Gimnazija Ilirska Bistrica je v sredo, 7. decembra, in v četrtek, 8. decembra 2022, na stežaj odprla svoja vrata osnovnošolkam in osnovnošolcem, ki so se srečali z dijaki in učitelji  bistriške srednje šole in tako iz prve roke izkusili dijaški vsakdan.

Po uvodnem sprejemu, na katerem sta mlade obiskovalce nagovorila Sonja Škrlj Počkaj, vodja Gimnazije Ilirska Bistrica, in Klavdij Logar, vodja programa tehnik računalništva, so učenke in učenci sodelovali pri dveh urah pouka. Na gimnazijskem programu so izbirali med kemijo, biologijo, nemščino in italijanščino, na programu tehnik računalništva pa so se lahko pridružili dijakom pri računalniškem programiranju, multimediji in sestavljanju računalnika. Sodelujoči dijaki in dijakinje so z obiskovalci delili pridobljeno znanje, izkušnje in nasvete.   

Šolski utrip se je širil tudi izven učilnic. Tako so po decembrsko odetih hodnikih iz glasbenega studia odmevali ritmi priložnostnega dijaškega ansambla, v jedilnici so se ob prigrizkih spletala nova znanstva, v šolskem klubu pa so obiskovalci lahko opazovali likovno govorico dijakov, ki s poslikavanjem sten soustvarjajo kreativni družabni kotiček.

V sklepnem delu so devetošolke in devetošolci prisluhnili še postojnskim dijakom, ki so predstavili programe ekonomska šola, strojna šola in predšolska vzgoja, ki se izvajajo na Srednji šoli Postojna.

Galerija slik


(Število obiskov: 1.211)
Dostopnost