Select Page

V sredo in četrtek, 9. in 10. decembra 2015, je za dijake prvega letnika gimnazije potekal projektni dan “Hrana in zdravje”, hkrati pa je v četrtek potekal tudi dan odprtih vrat Gimnazije Ilirska Bistrica, katerega so se udeležili učenci osnovnih šol iz Ilirske Bistrice in okolice ter njihovi starši.

Dan odprtih vratV sredo in četrtek so se dijaki na projektnem dnevu »Hrana in zdravje« razdelili po skupinah in se pri različnih predmetih seznanili s prehrano in zdravim načinom življenja. Pri predmetu umetnost so likovno ustvarjali, pri angleščini pa so spoznali tipično britansko hrano. V četrtek je bila skupna predstavitev posameznih skupin. Hkrati je v četrtek potekal dan odprtih vrat Gimnazije Ilirska Bistrica.

Ob 9. uri je prišla prva skupina devetošolcev iz Osnovne šole Dragotina Ketteja. Vodja srednje šole profesor Gorazd Brne je imel kratko in zanimivo prestavitev gimnazijskega in računalniškega programa ter raznih šolskih in obšolskih dejavnosti; predstavljene so bile strokovne ekskurzije, praksa v tujini, šola v naravi, krožki in mnoge druge aktivnosti, ki se izvajajo na Gimnaziji Ilirska Bistrica. Po kratki predstavitvi šole so se učenci glede na lastne želje porazdelili v skupine in se udeležili delavnic, ki so jih najbolj pritegnile. Na voljo so bile raznovrstne delavnice, od fotografske, podjetniške, delavnice pisanja haikujev, računalniške delavnice ter delavnice robotike. Učenci so se lahko preizkusili v računalniškem oblikovanju in multimediji ter si ogledali razstavo o holokavstu. Po šoli so jih popeljali dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica.

Ob 12. uri je prišla druga skupina učencev, in sicer iz Osnovne šole Antona Žnideršiča in drugih osnovnih šol iz okolice. Tudi oni so spoznali delovanje camere obscure, fotografiranje v studiu, obdobje holokavsta in druge zanimivosti. Z učenci smo poklepetali tudi o nadaljnjem šolanju in vtisih z delavnic. Zelo veseli smo bili tako velikega števila obiskovalcev. Upamo, da jim je naša šola ostala v lepem spominu.

Galerija slik.

Demi Udovič,
4. A


(Število obiskov: 18)
Dostopnost