Select Page

Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru prireja nagradni natečaj za dijakinje in dijake 4. letnika gimnazije iz pisanja filozofskega eseja na temo »Ali lahko stroj filozofira: umetna inteligenca in filozofija«. Namen natečaja je spodbuditi filozofsko razmišljanje in izražanje med srednješolsko populacijo.

Zadnji rok za oddani esej v dolžini od 1000 do 2000 besed je 25. februar 2021, šteje konec dneva. Sodelujejo lahko vse dijakinje in dijaki srednjih šol, ki pošljejo svoje izdelke na naslov: oddelek.za.filozofijo@gmail.com.

Razpisani nagradni sklad natečaja je naslednji:

  1. nagrada v višini 300 evrov,
  2. nagrada v višini 100 evrov,
  3. nagrada v višini 50 evrov.

Natečajna komisija bo sestavljena iz članic in članov Oddelka za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru, ki so: dr. Boris Vezjak, dr. Janez Bregant, dr. Smiljana Gartner in mag. Niko Šetar. Imena prejemnic in prejemnikov nagrad bodo javno sporočena na straneh Filozofske fakultete v Mariboru in Facebook strani Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete v Mariboru v roku enega meseca po njegovem zaključku.

Oddelek si pridržuje pravico do javne objave vseh treh nagrajenih esejev. Poslani izdelki na zgoraj navedeni elektronski naslov naj vsebujejo naslednje podatke dijakinje ali dijaka: ime, priimek, bančno številko (TRR) in kopijo dijaške izkaznice.

Vabljeni k sodelovanju!

Gorazd Brne, prof. fil.


(Število obiskov: 41)
Dostopnost