Select Page

Župančičeva frulica je srečanje mladih pesnikov in deklamatorjev s petindvajsetletno tradicijo.

Župančičeva frulica

Župančičeva frulica 2015 bo potekala v treh kategorijah:

  • Osnovnošolski deklamatorji (učenci druge triade osnovnih šol oz. stari od 10 do 12 let),
  • Osnovnošolski pesniki (učenci tretje triade osnovnih šol oz. stari od 12 do 15 let),
  • Srednješolski pesniki (dijaki srednjih šol oz. stari od 16 do 19 let).

K sodelovanju vabimo učence in dijake vseh slovenskih in zamejskih šol, da se preizkusijo v svojih pesniških in govornih sposobnostih!

Prispele pesmi mladih pesnikov bo ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših pesnikov. Nastope deklamatorjev bo na izbranih slovenskih osnovnih šolah ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših deklamatorjev. Obe komisiji bosta izbrali najboljše mlade pesnike in deklamatorje, ki se bodo predstavili na sklepni prireditvi v ponedeljek, 8. junija 2015, ob 11. uri v Vinici (v Beli krajini).

Najboljša mlada pesnika (osnovnošolski in srednješolski) bosta prejela glavno nagrado – Župančičevo frulico za leto 2015. Najboljši deklamator bo prejel glavno nagrado – Pastirski rog (simbol govorništva) za leto 2015.

Novost 25. Župančičeve frulice bodo delavnice branja in pisanja poezije, ki jih bomo organizirali v sodelovanju s KUD Kentaver.

Za vse informacije v zvezi z Župančičevo frulico 2015 smo vam na voljo na tel. +386 (0)7 30 61 390 (Tadej Fink – organizator projekta) ali elektronskem naslovu: zupanciceva.frulica@zik-crnomelj.si.

Razpis za pesnike – Župančičeva frulica 2015 / Prijavnica – Župančičeva frulica 2015


(Število obiskov: 18)
Dostopnost