Select Page

V soboto in nedeljo, 25. in 26. oktobra, je v prestolnici potekal 19. Ljubljanski maraton. Udeležilo se ga je rekordno število udeležencev, ki so presegli magično mejo 20 tisoč. Ljubljanske ulice so preplavili tekači iz 51 držav. Tekače so ob vsej progi bodrili številni navijači, tekaška evforija pa je bila močnejša od negodovanja nekaterih voznikov, ki so obstali na cesti.

Marton_2014_bMaraton_2014Ljubljanski maraton ima dva dela. Sobotni teki so v znamenju šolskih tekov, v nedeljo pa sta glavni tekaški preizkušnji polmaraton in maraton. Letošnjih šolskih tekov se je udeležilo preko 8000 otrok. Ti teki štejejo kot državno tekmovanje v cestnem teku. Tekmovanje po ulicah glavnega mesta ima svoj čar. Vsi tekmovalci si želijo čim boljši tek, odličen rezultat, osebni rekord in prijetno druženje.

V konkurenci dijakov je sodelovalo 209 tekmovalcev, preteči so morali 4.100 m. Našo šolo je predstavljal dijak 4. letnika programa tehnik računalništva Emil Pašić. Emil je dijak, ki se že vrsto let ukvarja z atletiko. Njegova najmočnejša disciplina je tek na srednje proge. Po lanskem letu, ki je bilo zanj leto poškodb, se je uspel z vztrajnim treningom pripraviti na tekmovanje. Prejšnje leto je že tekmoval in dosegel 5. mesto. Takrat se mu ni uspelo zavihteti na zmagovalne stopničke in se okititi z medaljo. Svojo največjo željo pa je uresničil letos, ko je pometal skoraj z vso konkurenco in vzdržal v zadnjih odločilnih metrih tekaške preizkušnje, ko je “šlo na nož”. Emil je dosegel odlično 2. mesto (z rezultatom 0:12:29), s katerim je dokazal, da sodi v sam vrh slovenske mladinske atletike. S tem je potrdil, da se pridno, vzdržljivo delo dobro obrestuje. Zagotovo pa mu je odličen uspeh vlil veliko nove motivacije za nadaljne garaške ure teka.

ČESTITAMO!!!

Mojca Habič, prof.


(Število obiskov: 85)
Dostopnost