Select Page

V letu 2015 obeležujemo 70. obletnico konca 2. svetovne vojne. V počastitev obletnice si bodo dijaki 1., 2., 3. in 4. letnika programov gimnazija in tehnik računalništva v okviru obveznih izbirnih vsebin oz. interesnih dejavnosti v petek, 23. oktobra 2015, v učilnicah št. 1, št. 12 in št. 13 ogledali dokumentarni film z naslovom Hitlerjevi otroci.

Hitlerjevi otrociHitlerjevi otroci je nemško-izraelski dokumentarni film  režiserja Chanocha Ze’evija o potomcih najvplivnejših ljudi »Tretjega rajha«, potomcih Heinricha Himmlerja, Hermanna Göringa, Hansa Franka in Rudolfa Hessa. Nenehno jih povezujejo z največjimi zločini v zgodovini človeštva. Že več kot 60 let živijo v senci, pokušajo si ustvariti življenje brez spominov na krivdo svojih očetov in dedov. Ohranjajo krhko ravnovesje med občudovanjem, ki ga otroci čutijo do staršev, in odporom do njihovih zločinov. Film prikazuje tudi njihov odnos do otrok žrtev »Tretjega rajha«, ki še vedno zelo živo občutijo grozo holokavsta. Trajanje filma: 59 minut.

Razpored ogleda dokumentarnega filma Hitlerjevi otroci je sledeč:

Ura Oddelek Št. učilnice
12.15 1. A/IB 1
1. R/IB
2. A/IB
2. R/IB
3. R/IB
4. A/IB 12
4. R/IB 13
3. A/IB

Spremljevalci dijakov pri ogledu dokumentarnega filma so učitelji, ki imajo 5. oz. 6. šolsko uro v posameznih oddelkih pouk po urniku.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 31)
Dostopnost