Select Page

Dijaki 3. letnika gimnazijskega programa iz Ilirske Bistrice in Postojne smo se od 24. do 26. septembra udeležili tridnevnega naravoslovno–podjetniško–športnega tabora na slovenski obali.

V ponedeljek zjutraj, 24. septembra, smo se izpred Gimnazije Ilirska Bistrica preko Postojne, kjer so se nam pridružili dijaki 3. letnika tamkajšnje gimnazije, odpeljali do Strunjana. Ogledali smo si tamkajšnje soline, kjer so potekale tudi naravoslovne delavnice. Po kosilu je sledil voden ogled Naravnega rezervata Škocjanski zatok. V poznopopoldanskem času smo se namestili v depandansi Bor na Debelem rtiču, kjer smo povečerjali. Po večerji smo imeli čas za druženje in plavanje v bazenu.

Naslednji dan so po zajtrku potekale podjetniške delavnice v izvedbi Geoma. V popoldanskih urah so bile organizirane športne in naravoslovne aktivnosti v okolici nastanitvenega hotela. Po večerji smo se tudi tega dne družili in plavali v bazenu.

Zadnji dan tabora je ves dopoldan potekal v duhu podjetništva. Po kosilu smo zapustili Debeli rtič in se odpeljali v Koper, kjer smo si ogledali podjetje Vinakoper. Po ogledu znanega slovenskega vinarskega podjetja je sledil povratek proti Postojni in Ilirski Bistrici.

Dijaki smo bili nad drugačno obliko usvajanja izobraževalnih vsebin zelo zadovoljni, še posebej smo bili navdušeni nad družabnim delom večdnevnega tabora.

Galerija slik (foto: Marko Iskra)

Dijaki 3. A/IB


(Število obiskov: 1)