Select Page

Na dan Maturantske parade 2017, tj. v petek, 19. maja, je bil šolski urnik prilagojen, in sicer sta imela zaključna oddelka gimnazijskega programa in programa tehnik računalništva tega dne prvi dve šolski uri priprave na maturo iz matematike, 3. šolsko uro pa so dijaki omenjenih oddelkov z razrednikoma izdelovali maturantske kape. V glavnem odmoru so dijaki zaključnih letnikov v zbornici zapeli maturantsko himno Gaudeamus. Sledil je odhod dijakov zaključnih letnikov v spremstvu razrednikov v Park Nade Žagar, kjer je potekala Maturantska parada 2017.

Maturantska parada je ples četvork, ki združuje maturante po mnogih evropskih mestih. Že tradicionalno se odvija tudi v Ilirski Bistrici in tudi v letu 2017 je bila dijakom 10. generacije gimnazijskih maturantov in dijakom 5. generacije, ki opravlja poklicno maturo na Gimnaziji Ilirska Bistrica, razlog za veselje.

Točno ob 12. uri so se tako maturanti Gimnazije Ilirska Bistrica v Parku Nade Žagar skupaj z maturanti na ulicah drugih slovenskih mest in mest v sosednjih državah združili v želji, da bi podrli svetovni rekord in se vpisali v Guinnesovo knjigo rekordov, ter v oranžnih in črnih majicah zaplesali svoj zrelostni ples. Maturantska parada namreč velja za največji sinhroni ples na svetu in se je večkrat zapored vpisala v Guinessovo knjigo rekordov. Ples četvork maturantov Gimnazije Ilirska Bistrica sta s spodbudnimi besedami pospremila vodja Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne in župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc.

Zahvaljujemo se Plesni šoli Urška in Občini Ilirska Bistrica za sodelovanje pri organizaciji in izvedbi maturantske parade, maturantom pa želimo, da bi čim bolj uspešno opravili izpite splošne in poklicne mature in kar se da lepo preživeli najdaljše počitnice!

Kaj se je (še) dogajalo na dan Maturantske parade 2017? – Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 46)
Dostopnost