Select Page

Dijaki iz programa ITS PIN so v aprilu izkusili neponovljivo strokovno ekskurzijo v mesto Palermo na Siciliji, ki je presegla meje običajnega turističnega potovanja. Ta izlet ni bil zgolj priložnost za oddih in sprostitev, temveč dragocena priložnost za praktično izkušnjo, povezano s programom predmeta ITS PIN, še posebej pa za pridobivanje podjetniških veščin, ki so temelj vsakega uspešnega podjetja.

Prva stopnja uspešne ekskurzije je bila uspešno organiziran letalski prevoz v Palermo. Dijaki so se morali spoprijeti z različnimi logističnimi izzivi, vključno s pridobivanjem potrebnih dokumentov, časovnim načrtovanjem in usklajevanjem različnih potreb posameznih udeležencev. Skrbno načrtovanje in organizacija sta ključna elementa uspeha vsakega podjetniškega podviga.

Ob prihodu v Palermo so se dijaki poglobili v bogato zgodovino in kulturo Sicilije. Raziskovanje znamenitosti, kot so Katedrala Palermo, Kapela Palatina in Piazza Pretoria, je bilo več kot le turistični ogled. Razumevanje lokalne kulture je ključno za uspešno poslovanje na mednarodni ravni, saj omogoča boljše prilagajanje poslovnim okoljem in gradnjo trdnih partnerskih odnosov.

Med ekskurzijo so imeli dijaki priložnost raziskati bogato umetniško in arhitekturno dediščino Palerma. Ob obisku galerij in muzejev so lahko pridobili vpogled v značilnosti sicilijanske umetnosti skozi stoletja in razvijali svojo estetsko občutljivost. Razvoj kreativnih sposobnosti je ključen za inovativnost in uspeh v podjetniškem svetu.

Ena ključnih veščin, ki so jih dijaki razvijali med ekskurzijo, je bila sposobnost učinkovite komunikacije v tujem jeziku. Srečevali so se z različnimi jezikovnimi izzivi in se učili prilagajati svoj govor in razumevanje različnim situacijam in sogovornikom. Gradnja medkulturnih mostov je ključna za uspešno poslovanje v globalnem okolju.

Dijaki bi se želeli iskreno zahvaliti vodstvu šole, ki jim je omogočilo te neprecenljive izkušnje. Ta strokovna ekskurzija bo ostala globoko vtisnjena v njihov spomin, ker jim je zagotovila dragoceno znanje in veščine, ki jih bodo lahko koristno uporabili na svoji prihodnji poklicni poti.. Hvala tudi vsem profesorjem, ki so prispevali k organizaciji in izvedbi te izjemne izkušnje. S podporo šole so dijaki lahko razvijali ključne podjetniške veščine, ki jim bodo v prihodnosti omogočile uspeh v poslovnem svetu.

Galerija slik


(Število obiskov: 262)
Dostopnost