Select Page

Star papirV ponedeljek, 17. decembra 2012, se je uspešno zaključila dobrodelna okoljevarstvena akcija, ki je v okviru projekta STAR PAPIR ZA NOVO UPANJE 2012, katerega nosilec je bilo društvo Ekologi brez meja, do konca novembra 2012 potekala na Gimnaziji Ilirska Bistrica.

V okviru vseslovenske akcije smo zbrali 193 ton starega papirja in na ta način Humanitarnemu društvu Adra Slovenija za projekt Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki podarili 10.000 €. Društvo Adra Slovenija v okviru omenjenega projekta zbira denar za šolske sklade tistih slovenskih šol, ki jih obiskuje največ otrok iz socialno ogroženih družin, otrok, ki izhajajo iz družin, v katerih je vladalo nasilje, otrok iz materinskih domov, varnih hiš in mladinskih domov ter namenja denar tudi za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Predaja donacije je potekala v Zasebnem vrtcu Račka v Kopru.

V jesenskih mesecih zbiranja starega papirja smo mladi iz 112 vzgojno-izobraževalnih ustanov, kolektivi 146 slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki zbirali star papir, v nadaljnjo predelavo pa ga je prevzelo podjetje Dinos iz Kopra.

Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica

Foto: Katja Uran


(Število obiskov: 36)
Dostopnost