Select Page

Spoštovane dijakinje, spoštovani dijaki!

Vabimo vas k sodelovanju na Srečanju srednješolskih raziskovalk in raziskovalcev novejše slovenske zgodovine v šolskem letu 2016/2017, ki ga organizirajo Zavod RS za šolstvo, Slovensko sociološko društvo, Zveza zgodovinskih društev in Društvo učiteljev zgodovine Slovenije v sodelovanju z EUSTORY.

Tema letošnjega raziskovanja je

Biti drugačen – marginalci in posebneži v zgodovini in sedanjosti

EustoryV tem sestavku vam predstavljamo podrobne informacije o temi in o pogojih za sodelovanje. Pri izbiri letošnje teme je bila upoštevana njena aktualnost in možnost, da lahko ob njenem raziskovanju pokažete svojo raziskovalno domišljijo in sposobnost za povezovanje znanj z različnih področij.

Srečanje je tekmovalne narave. Vse naloge, ki bodo ustrezale določilom razpisa, bodo ocenjene,  najboljše pa bodo predstavljene na zaključnem srečanju. Avtorice oziroma avtorji najboljših nalog, ki bodo na preizkusu znanja tujega jezika pokazali, da se lahko sporazumevajo v nemščini ali angleščini, pa bodo povabljeni na prijavo za mednarodna srečanja v organizaciji EUSTORY – mednarodne organizacije, katere namen je spodbujanje mladih k raziskovanju novejše zgodovine.

Zelo bomo veseli, če se boste odločili za sodelovanje.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na ga. Tanjo Popit ali g. Vojka Kunaverja (naslova sta v razpisu).

Razpis Srečanje srednješolskih raziskovalk in raziskovalcev novejše slovenske zgodovine v šolskem letu 2016/2017 / Prijavnica na razpis / Izjava o soglasju z objavo rezultatov

dr. Bojan Balkovec,
Predsednik organizacijskega odbora

Ljubljana, 5. oktobra 2016

 


(Število obiskov: 16)
Dostopnost