Select Page

V petek, 9. septembra 2016, je na Gimnaziji Ilirska Bistrica potekalo uradno »fazaniranje«, s katerim smo na šolo sprejeli nove dijake in dijakinje.

dav

Zaobljuba dijakov in dijakinj 1. letnika

Že ves teden je bilo med dijaki in dijakinjami 1. letnika gimnazijskega programa in programa tehnik računalništva čutiti napetost in strah pred »fazaniranjem«. Ugibali so, kaj jim pripravljamo dijaki in dijakinje višjih letnikov, vendar niso ničesar izvedeli do petka, 9. septembra 2016, ko smo se šesto šolsko uro vsi zbrali pred vhodom šole.

Luka Fidel, dijak 3. letnika gimnazije, je zaigral na trobento in tako otvoril krajšo prireditev sprejema dijakov in dijakinj 1. letnika na šolo. Žiga Tomažič in Katarina Celin, dijaka 4. letnika gimnazije, ki sta prireditev vodila, sta predstavnikom 1. letnika zadala nalogo. V roke sta jim potisnila metle in dala navodila, da morajo pomesti smeti, ki sta jih stresla iz koša za smeti. S tem sta starosti Gimnazije Ilirska Bistrica novince želela izučiti, da smeti ne sodijo na tla, temveč v koš za smeti. Sledila je predaja ključa šole, ki sta jo Žiga in Katarina pospremila z besedami: “Dijaki 4. letnika vam predajamo ključ šole, s katerim boste odklepali vrata zakladnice znanja. Varujete se tatov, ki bi vas odvrnili od učenja in s tem oropali znanja.” Predaja ključa je vključevala tudi svečano dijaško zaobljubo, ki so jo dijaki in dijakinje 1. letnika prisegli z desno roko na prsih. Ta ista roka dijaka in dijakinje 1. letnika, desna namreč, je bila nato požigisana z žigom, ki je izrisoval jasno vidne začetnice imena naše šole G I B. S tem dejanjem so novopečeni srednješolci in srednješolke uradno postali dijaki in dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica. Pričujočim dijakom in dijakinjam višjih letnikov ter profesorjem in profesoricam so se poimensko predstavili, s čimer se je prireditev sprejema dijakov in dijakinj 1. letnika na šolo zaključila.

Novopečeni dijaki in dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica, srečno!

Galerija slik.

Dijaki in dijakinje višjih letnikov Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 45)
Dostopnost