Select Page

Dijaki 1. A/IB Gimnazije Ilirska Bistrica smo se v sredo, 29. septembra, z avtobusom odpravili na Vojsko nad Idrijo v Dom šolskih in obšolskih dejavnosti. Ko smo prišli, smo si najprej ogledali dom, se nastanili po sobah in imeli kosilo. Po kosilu so nam učitelji razkazali res lepo okolico doma. Popoldne smo preživeli na športnih dejavnostih, v okviru katerih smo bolje spoznali svoje sošolke in sošolce. Do večerje smo igrali razne družabne igre. Po večerji, ko je bil že mrak, smo zakurili taborni ogenj, pekli hrenovke in peli. Posamezniki so tudi igrali na glasbene inštrumente. Res smo se imeli dobro!

Naslednji dan smo imeli ves dan veliko aktivnosti. Naučili smo se osnove nordijske hoje in iskali »diamantno ogrlico«. Iskanje diamantne ogrlice je potekalo tako, da smo se razdelili v sedem skupin. Vsaka skupina je dobila zemljevid in kompas in morala – prepuščena lastni iznajdljivosti in znanju – najti pot do cilja. V veliko pomoč nam je bilo, da smo se na poti srečali in si pomagali.

Udeležili smo se tudi komunikacijske delavnice, kjer smo se bolje spoznali ter se naučili pozornega opazovanja. Preskusili smo se tudi v risanju. Slike smo razobesili v naših matičnih učilnicah na šoli. V petek, 1. oktobra, po kosilu smo spoznavne dneve zaključili in se polni novih vtisov vrnili v domači kraj.

Galerija slik

Dijakinje in dijaki 1. letnika gimnazije


(Število obiskov: 44)
Dostopnost