Select Page

Dijaki drugih letnikov ilirskobistriške in postojnske gimnazije smo od 4. – 6. novembra letovali v letni šoli v naravi, tokrat v Radencih ob Kolpi. Bila je zelo poučna in poleg druženja smo se preizkusili tudi v drugih aktivnostih.

RadenciDijaki drugih letnikov ilirskobistriške in postojnske gimnazije smo komaj pričakali dan, ko smo odpotovali v šolo v naravi, ki je trajala tri dni, od 4. – 6.novembra.

V ponedeljek, 4. novembra, smo se ob 7. uri zjutraj odpravili v Radence ob Kolpi. Vozili smo se dobre tri ure. Med potjo pa so se nam pridružili še postojnski gimnazijci. Pot je bila živahno obarvana in tri urice so hitro minile. V prelepi vasici Gornji Radenci, tik ob meji s Hrvaško, so nas v domu CŠOD lepo sprejeli animatorji, ki so nam na hitro obrazložili pravila obnašanja in nas razporedili po sobah. Po okusnem kosilu se je prva skupina z vodičem podala na kratek sprehod v naravo, kjer smo videli manjše staro jezerce, v katerem so se nekoč napajale živali. Medtem je druga skupina pekla belokranjsko pogačo. Zvečer so nas presenetili z živo kačo, ki smo jo lahko prijeli in povprašali po marsikateri zanimivosti o tem plazilcu. Ob peki kostanjev smo se zabavali in družili pozno v noč. Naslednjega dne smo se podali novim dogodivščinam naproti. Naučili smo se izdelati belokranjsko pisanico, plezati po umetni steni in streljati z lokom. V sredo, ki je bila naš zadnji dan, smo se preizkusili v orientaciji v naravi in spoznavali prelepe znamenitosti Radencev. Polni lepih vtisov, spominov in novih prijateljstev smo se vrnili domov. Šolo v naravi bi z veseljem ponovili. 

Demi Udovič, 2. A


(Število obiskov: 43)
Dostopnost